fbpx

Yamaha: Aνακυκλωμένα πλαστικά σε σκούτερ

Τα “πράσινα”, ανακυκλωμένα πλαστικά της Yamaha

Η Yamaha προωθεί την ανακύκλωση υλικών που βοηθούν την μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και για αυτό το λόγο υιοθετεί ως πρώτη ύλη το νέο “οικολογικό” ανακυκλωμένο πολυπροπυλένιο για την κατασκευή πλαστικών τμημάτων των δίτροχών της.

Δεν είναι κακή ιδέα να επαναχρησιμοποιείς υλικά, ειδικά όταν αυτά επιβαρύνουν το περιβάλλον και είναι τοξικά και πολύ αργά διασπώμενα αν αφεθούν στη μοίρα τους. Η αρχή θα γίνει με τα σκούτερ των ασιατικών αγορών σύμφωνα με ένα φιλόδοξο πλάνο της Yamaha.

Τα σκούτερ ενδείκνυνται για την εφαρμογή της νέας πολιτικής της Yamaha, μιας και διαθέτουν μεγάλες πλαστικές επιφάνειες, άρα η λύση αυτή θα μπορεί να “πιάσει τόπο”.

Μόλις λίγες μέρες πριν η Yamaha Motor ανακοίνωσε ότι κατάφερε να αναπτύξει ένα υψηλής ποιότητας και φιλικότερο προς το περιβάλλον ανακυκλωμένο υλικό (πολυπροπυλένιο), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πλαστικών τμημάτων σκούτερ και μοτοσυκλετών.

Η Yamaha θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τη νέα αυτή πρώτη ύλη σε δημοφιλή μοντέλα του 2023 που προορίζονται για τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το νέο, φιλικότερο προς το περιβάλλον, ανακυκλωμένο πολυπροπυλένιο κατασκευάζεται μόνο από ανακυκλωμένα υλικά, με ανιχνεύσιμο ιστορικό παραγωγής, χωρίς τον κίνδυνο να περιέχει επικίνδυνες για το περιβάλλον ουσίες, όπως χημικά καθαρισμού ή απορρίμματα, που παράγονται στις διαδικασίες παραγωγής των κατασκευαστών πετροχημικών και καλουπιών.

Τα ρητινούχα υλικά χρησιμοποιούνται στα πλαστικά τμήματα σκούτερ και μοτοσυκλετών, αποτελώντας περίπου το μισό αυτών των εξαρτημάτων, καθιστώντας τα σημαντική πρώτη ύλη για την εταιρεία.

Η Yamaha Motor προωθεί την εξέλιξη και τη χρήση ανακυκλωμένου πολυπροπυλένιου στα προϊόντα της εδώ και αρκετό καιρό, αλλά το συγκεκριμένο, πρόσφατα εξελιγμένο υλικό προσφέρει υψηλότερα επίπεδα αντοχής και εμφάνισης σε σύγκριση με τα συμβατικά ανακυκλωμένα υλικά.

Η Yamaha Motor σχεδιάζει να αυξήσει το ποσοστό χρήσης τέτοιων ανακυκλωμένων υλικών στις μοτοσυκλέτες και στα σκούτερ της και να υιοθετήσει σταδιακά το υλικό και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ