fbpx

YAMAHA: ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 4 ΤΡΟΧΟΥΣ

Αυτοκίνητο Yamaha τo 2014!

O Hiroyuki Yanagi, πρόεδρος του κατασκευαστικού οίκου των τριών διαπασών από την Ιαπωνία, δηλαδή της Yamaha επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους ότι το 2014 θα ξεκινήσει η παραγωγή αυτοκινήτων με το έμβλημά της εταιρίας. Αυτό αποτελεί είδηση, αφού μια τέτοια δραστηριότητα είχε προγραμματιστεί για το 2020.

Η ανακοίνωση μόνο σαν αιφνιδιαστική μπορεί να χαρακτηριστεί αφού το πλάνο δράσης έχει μεταφερθεί κατά έξι ολόκληρα χρόνια νωρίτερα και έπεσε σαν “κεραυνός εν αιθρία” σε πρόσφατη συνάντηση με τον Τύπο στα κεντρικά της Yamaha Motor Company στην Ιαπωνία, διά στόματος του προέδρου Hiroyuki Yanagi. Έτσι μετά τους τρεις τροχούς (βλ. σκουτερ Yamaha Tricity, 2014) έρχεται η σειρά των 4 τροχών.

Τα "μάτια" της Yamaha θα μας κοιτούν σύντομα πάνω από όχημα 4 τροχών...

Τα “μάτια” της Yamaha θα μας κοιτούν σύντομα πάνω από όχημα 4 τροχών…

Η Yamaha είναι γνωστή για την εμπλοκή της στην παραγωγή μοτοσυκλετών, σκούτερ και μουσικών οργάνων, ATV, snowmobile, κινητήρων θαλάσσης κ.α., ενώ παράλληλα η εταιρία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό και την κατασκευή κινητήρων για αυτοκίνητα, προμηθεύοντας την αυτοκινητοβιομηχανία ήδη από τη δεκαετία του ’60!

Ήταν η Yamaha αυτή που προμήθευε τον κινητήρα του Toyota 2000GT, που παραγόταν μεταξύ 1967 και 1970 και ήταν ένα από τα πρώτα σπορ αυτοκίνητα που είχε φτιαχτεί στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Επίσης φορούσαν Yamaha τα Toyota Celica, το 3.0 λίτρων V6 Ford Taurus SHO, ενώ έχει φτιάξει ακόμα και V8 κινητήρες για τα Lexus LFA και διάφορα αυτοκίνητα της Volvo. 

Το πρωτότυπο διθέσιο αυτοκίνητο της Yamaha μοιάζει αρκετά με το Smart

Το πρωτότυπο διθέσιο αυτοκίνητο της Yamaha μοιάζει αρκετά με το Smart…

... ιδιαίτερα στο πίσω μέρος...

… ιδιαίτερα στο πίσω μέρος

Η απόφαση της εταιρίας λοιπόν δεν είναι απρόσμενη, αντίθετα με τέτοια μεγάλη τεχνογνωσία ακούγεται μάλλον λογική.

Σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα Japan Times το πρώτο αυτοκίνητο που θα φοράει το έμβλημα της εταιρίας θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο του επόμενου έτους. Θα είναι μικρών διαστάσεων διθέσιο σπορ πόλης (σε στιλ Smart) με κινητήρα 1000 κυβικών εκατοστών, ο οποίος μέχρι στιγμής πιστεύεται ότι θα έχει ομοιότητες με αυτόν του YZF -R1. Αργότερα δε, θα ακολουθήσει ένα ηλεκτρικό 4τροχο.

Είχε φανεί η πρόσφατη έντονη δρατηριοποίηση της Yamaha. Εδώ η νεά MT 09 SP με τον Valentino Rossi

Ήταν φανερή η έντονη δραστηριοποίηση της Yamaha σε διάφορους τομείς. Εδώ η νεά MT 09 SP με τον Valentino Rossi

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ