fbpx

YAMΑΗΑ ΤΜΑΧ 850 ΕVO: Για τα μάτια του κόσμου

Ο κόσμος παροτρύνει τη Yamaha να αντεπιτεθεί

Δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί το άρθρο για την παρουσίαση του νέου maxi scooter Honda Forza 750 καιι οι συμπαθούντες και ιδιοκτήτες ΤΜΑΧ άρχισαν να ονειρεύονται την απάντηση της Yamaha. Μερικοί προχώρησαν λίγο παραπάνω και υπέθειξαν στον οίκο της Iwata πως να πορευτεί.

Όταν ο ένας αντίπαλος κάνει επιθετική κίνηση ο άλλος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει.

Ανταγωνισμός λέγεται το παιχνίδι και μάλιστα της υψηλότερης μορφής μέσα σε έναν ανηλεή εμπορικό στίβο.

Από τη στιγμή που η Honda επαναπροσδιορίζει σε τέτοιο βαθμό και ξαναφρεσκάρει την πρότασή της για την κατηγορία των μεγάλων σκούτερ στη μορφή του πλήρως αλλαγμένου σε σχέση με το Integra – φέροντας στην παραγωγή το Forza 750, η Yamaha ερευνά το πλάνο άμυνά της.

Γιατί το Honda Forza 750 στοχεύει ευθέως στο Yamaha TMAX 560 παρότι διαθέτει περισσότερα κυβικά και είναι πιο τουριστικό.

Αυτό που παίζει εδώ ρόλο είναι ότι και τα δυο βρίσκονται στα ίδια επίπεδα τιμής (κοντά στις 12.000 ευρώ), ανήκουν στην ίδια κατηγορία των “δικύλινδρων σκούτερ μεγάλου κυβισμού” και κυρίως απευθύνονται στο ίδιο κοινό.

Όπως και να έχει το σημερινό μας νέο αναφέρεται στο πως βλέπει το κοινό της Υamaha τη ζώνη άμυνας του δημοφιλέστατου στην ευρωπαϊκή αγορά ΤΜΑΧ 560 που πρέπει να δημιουργηθεί και τι έχει να προτείνει.

Το σχέδιο που βλέπετε είναι ψηφιακό, φτιάχτηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Tommaso D’Amico και απεικονίζει τον “βασιλιά των μεγάλων σκούτερ” σε πιο σπορ μορφή και κυρίως με μεγαλύτερο κινητήρα.

Το Yamaha TMAX 850 EVO παρότι πρόκειται για σχέδιο concept που θα μπορούσε να έχει ¨ξεφύγει” – ο σχεδιαστής έχει διατηρήσει τις χαρακτηριστικές γραμμές του ΤΜΑΧ που το έκαναν διάσημο.

Η συγκεκριμένη επιλογή χρωμάτων, τα δυο τελικά εξάτμισης, η δερμάτινης επένδυσης σέλα αποτελούν στυλιστικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και καθιστούν το ΤΜΑΧ πιο σπορ.

Κλείνοντας το άρθο να πούμε ότι αν η Yamaha αντιδράσει δεν είναι υποχρεωτικό να κάνει μια κίνηση αναμενόμενη, αλλά μπορεί να πλευροκοπήσει την Honda φέρνοντας στην αγορά ένα μοντέλο που θα χτυπήσει το Honda X-ADV 750 για παράδειγμα (διαβάστε εδώ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ