fbpx

VESPA WORLD DAYS 2019: Φέτος στην Ουγγαρία

 Ετήσιο προσκύνημα

Στην Ουγγαρία συγκεντρώθηκαν φέτος Vespa Club από 38 χώρες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 3.000 Vespa διαφόρων εποχών, με χρονολογίες κατασκευής που ξεκινούν από τα τέλη της δεκαετίας του ’40 και φτάνουν μέχρι σήμερα.


Χιλιάδες Vespisti (έτσι λέγονται οι οπαδοί του θρυλικού σκούτερ) έφτασαν στη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας, κι ανάμεσά τους φανατικοί από το Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία και την Ιαπωνία, καθώς και όλη την Ευρώπη.

Η μεγάλη, ετήσια συγκέντρωση-γιορτή για τους απανταχού Βεσπάκηδες ξεκίνησε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 στο γραφικό ουγγρικό χωριό της Ζάνκα, με θέα στη λίμνη Μπάλατον, που είχε αρχίσει τις προετοιμασίες εδώ και μήνες για την φετινή έκδοση Vespa World Days, με τις εκδηλώσεις να ολοκληρώνονται την Κυριακή, 9 Ιουνίου.


Πάνω από 3.000 Vespa διαφόρων ετών, κατασκευής και μοντέλων, καθώς και εκατοντάδες Vespa Club ήταν παρούσες, εκπροσωπώντας 38 κράτη – και την Ελλάδα φυσικά.

Πέρα από τις χώρες της Ευρώπης, υπήρχαν και εκπρόσωποι λεσχών από το Χονγκ Κονγκ, τον Καναδά και την Ινδονησία, όπου οι Βέσπες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός παγκοσμίως για τους οπαδούς των Vespa, που έτσι έχουν την ευκαιρία να συγκεντρωθούν σε ένα χώρο σαν τοπικά και εθνικά Club, να κάνουν βόλτες μαζί, να συζητήσουν και να μοιραστούν το πάθος τους .


Κάθε χρόνο, το Vespa World Days (Eurovespa στο παρελθόν και επί δεκαετίες) προσελκύει εκτός από τους χιλιάδες παθιασμένους Vespisti και πολλούς θεατές που βιώνουν και συμμετέχουν στην εορταστική ατμόσφαιρα της διοργάνωσης.


Με τα Vespa World Days τιμάται η Vespa, το εμβληματικό σκούτερ που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1946, και τόσο μεγάλη απήχηση έχει σε όλο τον κόσμο, με περισσότερες από 18 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι σήμερα.

Περισσότερες εικόνες και πληροφορίες από την εκδήλωση θα έχουμε σύντομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ