fbpx

VESPA WORLD DAYS ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Μεγαλειώδης βεσπο-συρροή 

Τριάντα χιλιάδες θεατές και 2.500 χιλιάδες Vespisti όλων των ηλικιών, από 24 χώρες του κόσμου, κατέφθασαν – οι δεύτεροι οδικώς, πάνω στις Βέσπες τους – στο Λονδίνο για να πάρουν μέρος στην παγκόσμια συνάντηση των Vespa Club.

Η τετραήμερη γιορτή γύρω από το θρυλικό σκούτερ, συγκέντρωσε συμμετοχές από 780 Vespa Club ανά την υφήλιο που συναντήθηκαν στο “The O2”, του Λονδίνου, τον φουτουριστικό εκθεσιακό χώρο που δεσπόζει στην περιοχή του Greenwich.

Ο μεγάλος χώρος φιλοξένησε το Vespa Village και τα πολλά στάντ των εθνικών κλάμπ, ομοσπονδίες, αλλά και πολυπληθείς ορδές Βεσπάκηδων που επεδείκνυαν από εξαιρετικά σπάνια μοντέλα, μέχρι τα πιο πρόσφατα. Μετά την περσινή συγκέντρωση στο Gjøvik της Νορβηγίας, τη φετινή στην Μ. Βρετανία, το Vespa World Days του 2013 έχει προγραμματιστεί για το Hasselt, του Βελγίου.

Μέσα σε μεγάλη αγωνία ανακοινώθηκαν οι νικητές του Vespa Trophy, του διαγωνισμού μεταξύ των μελών των Vespa Club, που μάζευαν βαθμούς σε όλο το ταξίδι τους μέχρι το Λονδίνο, αλλά και φωτογραφίες και ειδικές σφραγίδες από 2.000 ντίλερ της Piaggio σε όλο τον κόσμο. Νικητές αναδείχθηκαν τα μέλη του Vespa Club Sirmione (Iταλία) με 1.600 χιλιόμετρα καταγεγραμμένα, ενώ θαυμασμό των παρευρισκόμενων εισέπραξαν οι αναβάτες που ήρθαν από τον Καναδά και την Αργεντινή.

Το Vespa World Days στο Λονδίνο έδωσε την ευκαιρία στο βρετανικό Vespa Club να γιορτάσει τα 60ά του γενέθλια. Τα club και οι ομοσπονδίες γύρω από τη Vespa ξεκίνησαν σχεδόν μαζί με την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου το 1946, αφού από την αρχή φάνηκε ότι δεν επρόκειτο για ένα κοινό δίτροχο, ένα σκούτερ, αλλά ένα φαινόμενο.

Σήμερα υπάρχουν 40 εθνικά club και 780 καταγεγραμμένα Vespa Club, με παραπάνω από 40.000 μέλη στον κόσμο, με τις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο γύρω από τη Vespa να είναι πάρα πολλές σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης. Μόνο στην Ιταλία πραγματοποιούνται τουλάχιστον 100 εκδηλώσεις το χρόνο.

Για τους θαυμαστές και λάτρεις της Vespa που δεν είχαν την ευκαιρία να πάνε στο Λονδίνο υπάρχουν και κάποιες ιστοσελίδες όπου μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και να πάρετε πληροφορίες για την εκδήλωση, τα: www.vespaworlddays.com, αλλά και μέσα από τα social media: Facebook.com/vespa και Twitter.com/vespa.