fbpx

VESPA WORLD DAYS: Στην Πορτογαλία και στην Ινδονησία το 2020!

 Παγκόσμια εμβέλεια

Μετά και τη φετινή “πανευρωπαϊκή” συγκέντρωση Vespa στην Ουγγαρία, οι Vespa World Days γίνονται πραγματικά διεθνείς για το 2020 και έτσι εκτός από την Πορτογαλία θα πραγματοποιηθούν και στην Ινδονησία!

Πέντε χιλιάδες άνθρωποι από 40 χώρες παρακολούθησαν τη σημαντικότερη ετήσια συγκέντρωση Vespa του κόσμου, που έγινε στην κωμόπολη Zanka της Ουγγαρίας, πριν από λίγες μέρες.

Ήταν η δέκατη τρίτη διεξαγωγή των Vespa World Days (Παγκόσμιες Μέρες Βέσπα) και κατάφερε να προσελκύσει γι’ άλλη μια φορά χιλιάδες λάτρεις Vespa, οργανωμένους ή όχι στα Vespa Club ανά την υφήλιο.

Στις όχθες της λίμνης Balaton και για τρεις ημέρες οι φιλίες δυνάμωσαν, πολυπληθείς βόλτες κι εκδρομές πραγματοποιήθηκαν, όπως και παρελάσεις και γιορτές, με επίκεντρο το πιο διάσημο κλασικό σκούτερ στον κόσμο, που θεωρείται ένα από τα σύμβολα της ιταλικής φινέτσας, της κομψότητας και του στυλ.

Περισσότερες από 3.500 Vespa παραβρέθηκαν στην ετήσια γιορτή, διαφόρων εκδόσεων και χρονολογιών, με τη συμμετοχή 5.000 φίλων και φανατικών “Vespisti” που ήρθαν από 40 διαφορετικά έθνη για να εκπροσωπήσουν εθνικές λέσχες Vespa. Οι συμμετέχοντες ήταν  κυρίως από την Ευρώπη αλλά και από το Χονγκ Κονγκ, τον Καναδά, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία και την Ινδονησία.

Και μιας και είπαμε για την Ινδονησία, σε αυτή τη χώρα θα διεξαχθεί – μέσα στον ίδιο μήνα με την ευρωπαϊκή συγκέντρωση –  το Vespa World Days 2020, λόγω της πολύ μεγάλης φήμης που απολαμβάνει η μάρκα στην Ασιατική αυτή χώρα.

Έτσι θα έχουμε δυο Vespa World Days του χρόνου: στο Guimarães, στην Πορτογαλία, από 2 έως 5 Ιουλίου και στο Μπαλί της Ινδονησίας από 23 έως 25 Ιουλίου.

Διαβάστε: Οι εκκεντρικοί παρίες της Ινδονησίας με Vespa

Οι Vespa World Days διοργανώνονται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του World Club Vespa (που διατηρεί στενούς δεσμούς με το εργοστάσιο),  το οποίο ιδρύθηκε το 2006, ως διάδοχος του Vespa Club d’Europe και αργότερα της Fédération Internationale des Vespa Clubs.

Οι Vespa World Days αποτελούν πλέον τον μεγάλο ετήσιο εορτασμό της θρυλικής Vespa, που έχει τις ρίζες της στο 1946 (οπότε εμφανίστηκε η πρώτη Βέσπα) και που διατηρείται  στην αγορά μέχρι τις μέρες μας, μέσω μιας ευρείας γκάμας, καλύπτοντας κυβισμούς από 50 μέχρι 300 κυβικά.

Πρόκειται για μια υπερ-εβδομηντάχρονη πορεία, με περισσότερες από 18 εκατομμύρια Βέσπες να έχουν πωληθεί στις πέντε ηπείρους, αποτελώντας σχεδόν ένα πολιτιστικό φαινόμενο. Σήμερα υπάρχουν 49 εθνικές λέσχες Vespa σε όλο τον κόσμο που συνδέονται με το διεθνές World Club Vespa.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ