fbpx

VESPA GTS 300, GTV 300: Ανάκληση για φρένα!

Αστοχία στα ρακόρ των φρένων

Η ανάκληση έγινε τον Δεκέμβριο του ’19 πρώτα στις ΗΠΑ και μετά στην Ιταλία, για να ενημερωθεί το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ανακλήσεων και να περάσει μετά και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Αφορά στη λάθος επεξεργασία γαλβανισμού των ρακόρ (συνδέσμων) που βρίσκονται στα άκρα των σωλήνων των φρένων.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Rapex, ανακαλούνται συγκεκριμένες παρτίδες Vespa GTS 125, Vespa GTS 300 και Vespa GTV 300, που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 3/10/2018 και 5/07/2019.

Η ανάκληση αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα φρένων και πιο συγκεκριμένα αστοχία υλικού και επεξεργασίας στα ρακόρ που βρίσκονται στα άκρα των σωλήνων υψηλής πίεσης.

Τα ρακόρ – φτιαγμένα από την εταιρία J.Juan δεν έχουν σωστή επεξεργασία γαλβανισμού στην επιφάνειά τους και αυτό μπορεί να επιτρέψει το πέρασμα υδρογόνου μέσα στα υγρά φρένων, το οποίο με τη σειρά του θα μειώσει την αποτελεσματικότητα των φρένων.

Έτσι οι αποστάσεις φρεναρίσματος μεγαλώνουν, με κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα. Η ανάκληση στις ΗΠΑ ανέφερε ότι οι συνεργάτες της Piaggio θα αλλάξουν ρακόρ στα σωληνάκια των φρένων και θα τοποθετήσουν νέα υγρά φρένων, ενώ στην Ελλάδα οι εργασίες αναφέρονται ότι θα είναι μόνο η αντικατάσταση υγρών και η εξαέρωση του συστήματος.

Οι ιδιοκτήτες Vespa μπορούν να ελέγξουν αν ανακαλείται το μοντέλο τους πατώντας εδώ και συμπληρώνοντας τον αριθμό πλαισίου του σκούτερ τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ