fbpx

VESPA: Συμμετοχή στο Rally Μexican 1000

Κλασικές Βέσπες… στα χώματα

Το Μexican 1000 είναι μια διάσημη και επίπονη περιπέτεια εκτός δρόμου που γίνεται κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες και διασχίζει την χερσονήσο Baja California, στο Μεξικό. Η έκδοση του Μexican 1000 του 2020 θα ξεκινήσει από την πόλη Ensenada στις 17 Απριλίου για να τερματίσει στο San Jose Del Cabo στις 24 του ίδιου μήνα, μετά από 1.600 χιλιόμετρα σκληρού αγώνα, ενώ φέτος θα φιλοξενήσει και δυο κλασικές Vespa!

Η διαδρομή περνάει μέσα από απαιτητικούς χωματόδρομους, ηπειρωτικούς ή παραθαλάσσιους και από ερημικές περιοχές, με στάσεις μόνο για ανεφοδιασμό, προμήθειες και τεχνική βοήθεια.

Οχήματα όλων των ειδών συμμετέχουν (φορτηγά, buggy, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ATV) διαφόρων ετών, ακόμα και του μακρινού παρελθόντος, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960.

Φέτος, αναμένεται – αν δεν αναβληθεί βεβαίως λόγω της πανδημίας του κοροναϊού – η συμμετοχή δύο κλασικών, μεταλλικών Vespa ΡΧ, που είναι ειδικά προετοιμασμένες για οδήγηση off-road, με τρακτερωτά ελαστικά, ενισχύσεις σε διάφορα σημεία, προστατευτικές ποδιές, όπως και ενισχυμένα αμορτισέρ.

Η πρωτοβουλία πάρθηκε από την ομάδα Tutto Mondo Racing (TMR), η οποία – με τους Ιταλούς αναβάτες Leonardo Pilati και Pietro Bologna – έχει δηλώσει συμμετοχή στον σκληρό αυτό χωμάτινο αγώνα που διοργανώνει από το 1967 η Norra, η αμερικάνικη εθνική ομοσπονδία αγώνων εκτός δρόμου.

Η ομάδα Tutto Mondo Racing (TMR) θέλει να δοκιμάσει οδηγούς και τεχνικούς, αυξάνοντας το επίπεδο δυσκολίας και δοκιμάζοντας την τεχνογνωσία της, με το να συμμετάσχει στο Rally Mexican 1000, εξοπλίζοντας όσο το δυνατόν καλύτερα τις δυο Vespa έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία όλες τις δυσκολίες.

 

Για τον αγώνα των δύο σκούτερ θα υπάρξει και μια ομάδα συμπληρωματικών αναβατών που θα αλλάζουν τους παραπάνω δυο βασικούς αγωνιζόμενους Pilati και Βologna, αφού ο αγώνας είναι συλλογική προσπάθεια.

 

Ο Mexican 1000 είναι μια οικονομικότερη έκδοση του γνωστού (και πολύ παρόμοιου) ράλι Baja 1000, και ονομάζεται από τους διοργανωτές “Ο πιο χαρούμενος αγώνας στον κόσμο”,  εξαιτίας των πολλών διαφορετικών εδαφών, εικόνων και εμπειριών που συναντούν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκειά του.

Πηγή: Wide Piaggio

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ