fbpx

TΡΕΛΑ! ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΒΕΣΠΟ-ΛΑΜΠΡΕΤΕΣ!

… που φτιάχνονται στο Βιετνάμ!

 Αυτή κι αν είναι η τρελή είδηση: Καλώς ήρθατε στον κόσμο του “μοντέρνου ρομαντισμού” ή αν θέλετε στον πλανήτη της έκπληξης. Το κατάστημα Saigon Scooter Centre, στην Σαϊγκόν του Βιετνάμ, που ειδικεύεται στα κλασικά σκούτερ δημιούργησε δύο ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία εξωτερικά αντιγράφουν τις Lambretta και τις Vespa παρελθόντων δεκαετιών.

Το Saigon Scooter Centre ιδρύθηκε το 1997 από τον Βρετανό Patrick Joynt που ήταν λάτρης των σκούτερ από την εφηβική του ηλικία και είχε εμπλακεί στην υπερ-δραστήρια βρετανική σκηνή των σκούτερ, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Το 1997 καθώς έκανε διακοπές στο Βιετνάμ ο Πάτρικ αποφάσισε να δημιουργήσει μια επιχείρηση που να συνδυάζει τις επαγγελματικές του φιλοδοξίες και το πάθος του για τα σκούτερ, στη μακρινή αυτή χώρα.

Έχοντας ήδη o Patrick στο ενεργητικό του επαγγελματικό παρελθόν στις πωλήσεις, αλλά και τις επισκευές σκούτερ, δημιούργησε μια εταιρία που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από μια αντίστοιχη στην Ευρώπη ή την Αμερική και ασχολείται με τις ανακατασκευές – αλλά και τo customising – κλασικών scooter. Δουλειές του Saigon Scooter Center εξάγονται μάλιστα στην Ευρώπη, ενώ επισκευάζει και πουλάει ανταλλακτικά για Vespa και Lambretta οι οποίες είναι ακόμα δημοφιλείς σε αυτή τη χώρα της Ασίας και χρησιμοποιούνται καθημερινά από πολλούς.

Η Vespa που δημιούργησε το Saigon Scooter Center ονομάζεται VTronic και η Lambretta ονομάζεται Ebretta και είναι αμφότερες replica των αυθεντικών. Τα σκούτερ κινούνται από κινητήρα brushless των 3 kW, που βρίσκεται στον πίσω τροχό. Οι μπαταρίες φορτίζονται σε 3 ώρες, η τελική των σκούτερ φτάνει τα 60 χ.α.ω και μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς άλλη φόρτιση για 40 χιλιόμετρα.

Το Saigon Scooter Center βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή των παραπάνω ηλεκτρικών σκούτερ, που έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο του 2012, ενώ μην περιμένετε να εμφανιστούν στην Ευρώπη γιατί οι μηνύσεις θα πέσουν βροχή.

Στην Ασία γενικότερα το πρόβλημα της αντιγραφής και των εμπορικών δικαιωμάτων δεν είναι τόσο μεγάλο, οπότε υπάρχει έδαφος για – τρελές, αλλά και εμπνευσμένες – τέτοιες ιδέες να ανθίσουν…

Για παραγγελίες και περισσότερες πληροφορίες (που ξέρεις καμιά φορά;) απευθυνθείτε στο: www.saigonscootercentre.com

 

Πηγή: Saigon Scooter Centre

Φωτογραφίες: Studio Madsmonsen