fbpx

SYM 2014: ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΑ ΦΡΕΝΑ ΚΑΙ START&STOP

Εξελίξεις λόγω γενεθλίων

 Στοχεύοντας στην εξέλιξη και τη βελτίωση των ήδη γνωστών ποσοτήτων, δηλαδή των μοντέλων που έχουν καθιερωθεί και καταξιωθεί στις αγορές του κόσμου, προχωράει η SYM για τη νέα χρονιά. Μια σημαντική χρονιά για την ταϊβανέζικη εταιρία που γιορτάζει τα 60 χρόνια από τη μέρα που ιδρύθηκε.

 Οι πληροφορίες που έχουμε μιλούν για διατήρηση των best seller στην Ελλάδα SYM Symphony SR 150 και 125 ως έχουν. Αντίθετα για την περίπτωση του πρώτου σε πωλήσεις 200αριού στην ελληνική αγορά scooter, του SYM HD2 200 με τους μεγάλους, 16άρηδες τροχούς θα το δούμε για το 2014 με συνδυαζόμενα φρένα (CBS) μπροστά-πίσω.

To SYM HD2 200 θα εμφανιστεί το ’14 με σύστημα CBS στα φρένα

Το κλασικής σχεδίασης, ρετρό γραμμών Fiddle III 125 του 2014 θα κυκλοφορήσει με νέα σχεδίαση σέλας και διχρωμία στο κουστούμι του.

Ο κινητήρας θα παραμείνει αερόψυκτος, τροφοδοτούμενος από καρμπυρατέρ, με εκκίνηση που μπορεί να γίνεται από ηλεκτρική μίζα, αλλά και μανιβέλα από την αριστερή του πλευρά.

To SYM Fiddle III του 2014 θα είναι ακόμα πιο κλασικό στη διχρωμία του

Η πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία όμως μιλάει για το λανσάρισμα ενός 125αριού της SYM, που θα διαθέτει σύστημα Start & Stop στον κινητήρα, για τo 2014. Ένα σύστημα δηλαδή σαν το Idle Stop της Honda, που έχει χρησιμοποιηθεί προς το παρόν στα PCX και τα SH. Η κεντρική μονάδα θα υπολογίζει τη θερμοκρασία του κινητήρα, τη φόρτιση της μπαταρίας και την κινητικότητα του σκούτερ και θα σβήνει τον κινητήρα όταν αυτό βρίσκεται σε στάση.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρίας το σύστημα αυτό θα βελτιώσει την κατανάλωση κατά 7,6% και θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων από τα καυσαέρια κατά 1,6%. Το πρώτο μοντέλο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί αυτό το σύστημα θα είναι το GTS/Joymax 125 (που βλέπετε και στη φωτογραφία), μοντέλο το οποίο δεν εισάγεται στην ελληνική αγορά.

Το σύστημα Start and Stop θα τοποθετηθεί πρώτα στα GTS/Joymax 125i

Εδώ να ρισκάρουμε και μια μαντεψιά: αφού η SYM θα γιορτάσει τα γενέθλιά της έχουμε την εντύπωση πως είναι η κατάλληλη στιγμή η έκθεση στο Μιλάνο να παρουσιαστεί έτοιμη για την παραγωγή και η ναυαρχίδα της γκάμας των σκούτερ της, δηλαδή το Maxsym 600i…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ