fbpx

SYM: Ολοταχώς για ρεκόρ πωλήσεων το 2021!

Σε κόντρα των καιρών

Το 2020 ήταν μια άσχημη χρονιά για τους περισσότερους κατασκευαστές δίτροχων, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Στις εξαιρέσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται η SYM, της οποίας οι πωλήσεις όχι μόνο δεν κάμφθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε, αλλά για την ακρίβεια, σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ! Μάλιστα, βάσει των στοιχείων των πρώτων μηνών του 2021, η SYM έχει πολλές πιθανότητες να κλείσει την χρονιά, υπερβαίνοντας την περσινή της επίδοση!

Οι αναλυτές της αγοράς τη χαρακτηρίζουν ως μια από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρίες στον κόσμο και προβλέπουν ότι θα κλείσει το 2021 με διψήφιο ποσοστό αύξησης στις πωλήσεις της, πλησιάζοντας τον στόχο των 1.000.000 μονάδων.

Μέχρι τον Μάιο του 2021 οι παγκόσμιες πωλήσεις της SYM είχαν σημειώσει αύξηση της τάξης του 16% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, τη χρονιά δηλαδή που η εταιρία πέτυχε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων!

Την εκπληκτική αυτή κούρσα για την Ταϊβανέζικη εταιρία, οδηγούν δύο μεγάλες αγορές, αυτή της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) με αύξηση 42,5%, και αυτή της Ευρώπης, με αύξηση 43%, ενώ αύξηση των πωλήσεων, συγκριτικά πάντα με το 2020, σημειώνεται επίσης για τη SYM στην Κορέα, την Κίνα, την Ιαπωνία και φυσικά την Ταϊβάν.

Η SYM αποδείχθηκε ως μια από τις πιο σθεναρά αντιστεκόμενες εταιρίες στη σαρωτική μείωση των πωλήσεων που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, το 2020.

Αυτό οφείλεται συγκυριακά σε δύο γεγονότα. Πρώτα απ΄όλα, η κυβέρνηση της Ταϊβάν αντιμετώπισε υποδειγματικά την πανδημία και προστάτεψε τους πολίτες και την παραγωγή της χώρας. Τα εργοστάσια της SYM δεν έκλεισαν και η παραγωγή συνεχίστηκε αδιάκοπα.

Η δεύτερη συγκυρία είναι ότι η SYM έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο την ανανέωση και τον εμπλουτισμό της γκάμας της με νέα μοντέλα, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση της στην αγορά.

Μπορεί λοιπόν το πρώτο εξάμηνο του 2020 οι πωλήσεις της να σημείωσαν, αναμενόμενα, κάμψη, αφού οι αγορές δοκιμάστηκαν από την πανδημία, στο δεύτερο μισό της χρονιάς όμως, όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, η SYM παρουσιάστηκε πιο έτοιμη από όλους, έχοντας μια νέα και πλούσια γκάμα μοντέλων και – το κυριότερο – χωρίς προβλήματα στην παράδοση, αφού, όπως αναφέρθηκε, οι γραμμές παραγωγής της δεν σταμάτησαν στιγμή να λειτουργούν.

Αν συνυπολογίσει κανείς το ότι η SYM ακολούθησε μια ιδιαίτερα επιθετική τιμολογιακή πολιτική, ειδικά στις αγοράς της νότιας Ευρώπης (φυσικά και συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα), είναι εύκολα αντιληπτό, το πώς μέσα στο 2020 και παρά τις αντιξοότητες κατάφερε να πετύχει ρεκόρ πωλήσεων.


Μένει λοιπόν αν δούμε
τον ρυθμό με τον οποίο θα συνεχιστεί αυτή η ανάπτυξη και για το υπόλοιπο του 2021. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ ενθαρρυντικές και όλα δείχνουν πως είναι στη σωστή τους θέση: η ανανεωμένη και πλούσια γκάμα, καθώς και οι δελεαστικές τιμές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ