fbpx

SUZUKI ADDRESS UK 110: Ανάκληση για τρίτη φορά!

Αφορά 500 σκούτερ

Για τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο ανακαλείται για λόγους ασφαλείας το Suzuki Address UK110. Αυτή τη φορά η ανάκληση αφορά σε δύο σημεία: τη μανιβέλα/CVT και τον κεντρικό διακόπτη.

Η πρώτη ανάκληση ήρθε τον Μάιο του 2016 που το πιο πρόσφατο μικρό σκούτερ της εταιρίας, το Suzuki Address UK110, ανακληθηκε για τρείς λόγους (πατήστε εδώ), η δεύτερη φορά ήρθε τον Μάρτιο του 2017 (διαβάστε εδώ), με την τωρινή ανάκληση να είναι η τρίτη στη σειρά.

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας μαζί με την εταιρεία Σφακιανάκης A.Ε.Β.E. Ανακοίνωσε πρόγραµµα ανάκλησης για τα σκούτερ Suzuki UK110 (Address 110).

Η ανάκληση αφορά σε 498 scooter, παραγωγής από 09/01/2015 έως 16/03/2017, µε αριθµούς πλαισίου από MH8DE111100102371, μέχρι MH8DE1111G0109443, για δύο λόγους:

Μανιβέλα

Δεν είναι επαρκής η δύναµη της σύσφιξης της τροχαλίας CVT, λόγω ακατάλληλης µεθόδου στερέωσης και της ροπής σύσφιξης αναφοράς. Η παρατεταµένη χρήση υπό αυτές τις συνθήκες θα χαλαρώσει το παξιµάδι και θα προκαλέσει ασυνήθιστο θόρυβο. Υπάρχει περίπτωση το σκούτερ να μην µπορεί να κινηθεί.

Κεντρικός ∆ιακόπτης Ανάφλεξης

Συγκολλητική ουσία έχει παραµείνει στις επαφές του ακροδέκτη του κεντρικού διακόπτη ανάφλεξης, λόγω ακατάλληλης κατασκευαστικής διαδικασίας, της βάσης του.

Σε παρατεταµένη οδήγηση υπό αυτές τις συνθήκες, το εναποµείναν υλικό µαλακώνει µε την θερµοκρασία λειτουργίας και διαχέεται στην επιφάνεια επαφής, προκαλώντας µειωµένη αγωγιµότητα στον διακόπτη. Σε ακραία περίπτωση ο κινητήρας σταµατά κατά την οδήγηση της µοτοσικλέτας.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε τα συγκεκριµένα θέµατα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω σκούτερ θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών µοτοσυκλετών Suzuki σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση της µανιβέλας και του κεντρικού διακόπτη ανάφλεξης, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την 24ωρη γραµµή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Σφακιανακης A.Ε.Β.E. στο τηλέφωνο 210 9988168.