fbpx

SUZUKI ADDRESS MOTOGP DAY: ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

Από τα MotoGP… στη Βάρης-Κορωπίου

H αντιπροσωπεία της Suzuki στην Ελλάδα Σφακιανάκης ΑΕΒΕ προσκαλεί τους δημοσιογράφους για να τους παρουσιάσει τα σκούτερ της γιαπωνέζικης εταιρίας, ένα απόγευμα Τετάρτης σε πίστα κάρτ στην περιοχή Βάρης-Κορωπίου, παράλληλα τους υπόσχεται διασκέδαση και μέσα σε λίγες ώρες τα πράγματα εκτρέπονται…

Το απόγευμα εκείνης της Τετάρτης ήταν σχεδόν καλοκαιρινό κι ας ήταν φθινώπορο, βαθύ φθινόπωρο μάλιστα. Η πρόσκληση της αντιπροσωπείας έδειχνε δυο “παγκόσμιους” αναβάτες, εργοστασιακούς της ομάδας της Suzuki να κάθονται πάνω σε δυο σταματημένα Address και να “καμώνονται ότι τρέχουν”, χαμογελαστοί με το γκάζι στο τέρμα. Η πρόσκληση επίσης υποσχόταν ένα απόγευμα διασκέδασης, οδηγώντας τα νέα Suzuki Address 110 MotoGP και τα Burgman. Δηλαδή; Γρίφος η πρόσκληση…

Clip_5

Suzuki Scooters Kart-1

Suzuki Scooters Kart-  Clip_6

Η αλήθεια είναι ότι τα Burgman 400 και 650 δυσκολεύονταν να κινηθούν στη μικρή πίστα κάρτ. Φτιαγμένα για ανοιχτούς δρόμους, με μεγάλα μεταξόνια, μεγάλες διαστάσεις, όγκο και στόχο την τουριστική φάση, μάλλον με μηχανικές εξαρθρώσεις έστριβαν στις κλειστές στροφές. Παρόλα αυτά δεν τα πήγαιναν καθόλου άσχημα για τις συνθήκες: έστριβαν με χάρη και έγερναν κι αυτά έντονα στις στροφές ξεχνόντας τα παραπανίσια κιλά τους.

Παραπανίσια κιλά είχαν σε σχέση με τον “αθλητή”-πρωταγωνιστή της εκδήλωσης, το μπλε, βαμμένο στα αγωνιστικά χρώματα της ομάδας της Suzuki στα MotoGP, Addressάκι. Το μικρόσωμο και λεπτό σκουτεράκι ήταν φανερό ότι ξεχνούσε ότι διέθετε μόλις 9 ίππους, πηγαίνοντας διαρκώς τέρμα-γκάζι μέσα στην πίστα. Γύρω-γύρω, σαν ακούραστο, επίμονο έντομο. Αυτό που δεν ξεχνούσε και δεν ξεχνούσαν και οι αναβάτες του ήταν το αξέχαστα μικρό του βάρος, η αστραπιαία αντίδρασή του στις αλλαγές κατεύθυνσης και η μπόλικη διασκέδαση που πρόσφερε.

Suzuki Scooters Kart-4

Suzuki Scooters Kart-6

Suzuki Scooters Kart-5

Suzuki Scooters Kart-3

Suzuki Scooters Kart-2

Αναβάτες δημοσιογράφοι όλων των ηλικιών και διαφόρων εμπειριών και οδηγικών δυνατοτήτων, από μέσους μέχρι αγωνιζόμενους, από φοβισμένους, μέχρι αποφασισμένους να δείξουν στους υπόλοιπους “τι ετσί βερύκοκκο” έδειχναν στο τέλος της βόλτας τα δόντια τους ο ένας στον άλλον. Χαμογελώντας διάπλατα, με φιλική διάθεση και απόλυτα ευχαριστημένοι.

Να βλογήσουμε – γιατί όχι; – για άλλη μια φορά τα γένια μας, τα γένια των σκούτερ συγκεκριμένα; Ναι, τα σκούτερ μπορούν να το καταφέρουν και αυτό: να γυρνάνε όλη μέρα στην πίστα, σε πίστα κάρτ στην προκειμένη περίπτωση, και να χαρίζουν χαμόγελα, ευχαρίστηση και πολύτιμες οδηγικές εμπειρίες σε αυτούς που τα χρησιμοποιούν.

Και τελικά, μπράβο σε αυτούς που σκέφτηκαν και οργάνωσαν μια τέτοια εκδήλωση, γιατί άξιζε τον κόπο. B.A.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ