fbpx

Sony και Honda μαζί: Έρχονται ηλεκτρικά σκούτερ;

Υπέγραψαν οι δυο γίγαντες για τη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων

Η Sony Group Corporation (“Sony”) και η Honda Motor Co., Ltd. (“Honda”) ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας κοινοπραξίας για τη δημιουργία μιας νέας εταιρίας, η οποία θα ασχολείται με την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και την παροχή υπηρεσιών στη μετακίνηση.

Η νέα εταιρία, Sony Honda Mobility Inc, με κεφάλαιο 10 δις γιεν θα έχει ως στόχο να συνδυάσει τις τεχνολογίες αιχμής για το περιβάλλον και την ασφάλεια, τις δυνατότητες ανάπτυξης μετακίνησης, την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση της Honda, με την τεχνογνωσία της Sony στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας, για την υλοποίηση μιας νέας γενιάς κινητικότητας και υπηρεσιών που θα είναι άμεσα συνυφασμένες με την ευχρηστία και το περιβάλλον και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται στο μέλλον.

Η Sony και η Honda (με ποσοστά 50% η κάθε μια) σχεδιάζουν να ιδρύσουν τη νέα εταιρία μέσα στο 2022 και να ξεκινήσουν την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα το 2025.

Η ίδρυση της νέας εταιρίας και η έναρξη των εργασιών υπόκεινται στις σχετικές εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αν οι δυο αυτές εταιρίες προχωρήσουν στη δημιουργία ενός ηλεκτρικού σκούτερ, τα πράγματα… θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα για τον ανταγωνισμό.

Σχόλιο του Kenichiro Yoshida, Προέδρου της Sony Group Corporation

«Με βάση το όραμά μας να ‘καταστήσουμε το χώρο της κινητικότητας συναισθηματικό,’  οι πρωτοβουλίες της Sony στον κλάδο της κινητικότητας επικεντρώνονται σε τρεις τομείς: την ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την προσαρμοστικότητα.

Καθώς συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τώρα έναν συνεργάτη, τη Honda, με πολλά παγκόσμια επιτεύγματα και γνώσεις, μετά την υπογραφή της συμφωνίας κοινοπραξίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Μελλοντικά, στοχεύουμε να συνεισφέρουμε στην εξέλιξη της κινητικότητας, συνδυάζοντας τις τεχνολογίες αιχμής για το περιβάλλον και την ασφάλεια, τις δυνατότητες ανάπτυξης κινητικότητας, την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση της Honda, με την τεχνογνωσία μας στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας»

Σχόλιο του Toshihiro Mibe, Προέδρου & CEO, Honda Motor Co., Ltd.

«Η Honda συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε νέες προκλήσεις όσον αφορά το περιβάλλον και την ασφάλεια καθώς και άλλους προηγμένους τομείς προκειμένου να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για κοινωνική αλλαγή μέσω της κινητικότητας, και να ‘γίνει η δύναμη που θα υποστηρίζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν πράγματα με δική τους πρωτοβουλία.’

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε μία συμφωνία κοινοπραξίας με τη Sony, η οποία είναι ισχυρή στην προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία, και με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια επιθυμία για την ανάληψη νέων προκλήσεων.

Από το Μάρτιο που ανακοινώθηκε, πολλοί έχουν εκφράσει τις προσδοκίες τους γι’ αυτή την κοινοπραξία. Στη νέα εταιρία, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε νέα αξία μέσω της ‘μίξης’ που θα προκύψει από τον συνδυασμό των διαφορετικών εταιριών μας, γι’ αυτό σας παρακαλούμε να περιμένετε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.»

Αναμένουμε τις εξελίξεις λοιπόν. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ