fbpx

Scorpio X1: Ακόμα κι η Σιγκαπούρη φτιάχνει σκούτερ!

Στο μεταξύ εμείς… “πετάμε αετό”

Η Σιγκαπούρη είναι η μικρότερη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά παρ’ όλα αυτά περνάει στην κατασκευή σκούτερ, τα οποία είναι ηλεκτρικά στην προκειμένη περίπτωση και λέγονται Scorpio.

Στα νότια της Μαλαισίας υπάρχει μια νησιωτική πόλη-κράτος που λέγεται Σιγκαπούρη και έχει έκταση μόλις 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Παρά την στενότητα χώρου μια νέα εταιρία κατασκευής σκούτερ δημιουργήθηκε και λόγω της επικείμενης έξαρσης των ηλεκτρικών σκούτερ, τα Scorpio – όπως ονομάζονται – είναι ηλεκτροκίνητα…

Η εταιρία δημιουργήθηκε μετά από τη χρηματοδότηση 6,3 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρία EuroSports, η οποία ουδεμία σχέση έχει με το αθλητικό κανάλι, αλλά είναι η αντιπροσωπεία της Alfa Romeo και της Lamborghini στη Σιγκαπούρη!

Στο μεταξύ, σε μια χώρα της Βαλκανικής επικρατεί απόλυτη ησυχία στο κομμάτι της βιομηχανίας και των κατασκευών, μιας και έχει (ή κάποιοι άλλοι έχουν) αποφασίσει να προσφέρει μόνο ήλιο, θάλασσα και τουρισμό.

Τα πρώτα ηλεκτρικά σκούτερ λοιπόν της Σιγκαπούρης, τα Scorpio X1 είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία, με την εταιρία να δηλώνει ότι “το X1 είναι σύμβολο μιας νέας εποχής στην προσπάθεια της Σιγκαπούρης να διεισδύσει στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων”.

Σύμφωνα με τον Joshua Goh, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Scorpio Electric, η κυκλοφορία του Scorpio X1 σηματοδοτεί το πρώτο βήμα στα ηλεκτρικά οχήματα και δηλώνει: “Στην κατηγορία του, το Scorpio X1 θα είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης. Θα συνεχίσουμε να υπερβαίνουμε τα όρια του σχεδιασμού, των επιδόσεων και της τεχνολογίας ως η κορυφαία μάρκα ηλεκτρικών σκούτερ της Σιγκαπούρης”.

Έχουν όραμα, έχουν προγραμματισμό οι τύποι, κι όπως όλοι βλέπουμε, στον τομέα της εμφάνισης τα έχουν πάει πολύ καλά, εξαιρετικά θα λέγαμε για πρωτοεμφανιζόμενη εταιρία.

Οι γραμμές του Χ1 είναι αυθεντικές και κομψές, με ένα σημείο να “ξεπετάγεται” παράταιρα, κι αυτό είναι η σέλα του συνεπιβάτη που είναι ελαφρώς “τροφαντή”.

Το Scorpio X1 – το οποίο βασίζεται σε κινεζική τεχνολογία – μπορεί να επιτύχει τελική ταχύτητα 105 km/h, και με μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία, το σκούτερ μπορεί να διανύσει έως και 200 χιλιόμετρα (όπως δηλώνει η εταιρία τουλάχιστον).

Στα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται το ανάποδο πιρούνι και το μονόμπρατσο ψαλίδι πίσω.

Το Scorpio X1 εκκινεί τον κινητήρα του χωρίς κλειδί, κλειδώνει και ξεκλειδώνει εξ αποστάσεως (keyless) και διαθέτει σύστημα διασυνδεσιμότητας στα όργανά του.

Αν ζούσαμε στη Σιγκαπούρη θα μπορούσαμε να προ-παραγγείλουμε το Scorpio X1 μέσω ίντερνετ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ