fbpx

SCOOTERINO APP: Η εφαρμογή που βρίσκει συνεπιβάτες!

Πάμε κέντρο παρέα;

Θέλεις να πάρεις συνεπιβάτη πάνω στο σκούτερ σου; Ή μήπως θέλεις να σε μεταφέρει κάποιος άλλος με το σκούτερ του μέσα στην πολυσύχναστη πόλη; Το Scooterino app που ξεκίνησε από τη Ρώμη, κάνει τους ανθρώπους να μοιράζονται δύσκολες αστικές διαδρομές, γλυτώνοντας χρόνο και χρήμα.

Έλα να μοιραστούμε τη βόλτα παρέα” θα μπορούσε να έχει σαν σλόγκαν αυτή η εφαρμογή που σας επιτρέπει να μοιραστείτε ένα σκούτερ με κάποιους που πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Μποτιλιαρίσματα, προβληματικά μέσα μαζικής μεταφοράς, πολυκοσμία είναι συνηθισμένα προβλήματα στις μετακινήσεις μέσα σε μια πόλη.

Τις περισσότερες φορές δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε στην ώρα μας σε διάφορες δουλειές και καθημερινές αγγαρείες, προβλήματα που μπορεί να αποφευχθούν με την κοινή χρήση ενός σκούτερ. Πρόκειται για μια εναλλακτική λύση, με το scooterino να είναι η πρώτη πλατφόρμα εύρεσης κοινών δίτροχων διαδρομών στην Ιταλία.

Η συγκεκριμένη κοινότητα διαθέτει ήδη 12.000 εγγεγραμμένους μόνο στη Ρώμη, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 18.000 διαδρομές μέσα σε ένα χρόνο. Το σύστημα βασίζεται στο δούναι και λαβείν των διαδρομών με σκούτερ μέσω μιας εφαρμογής, προς όφελος του περιβάλλοντος και της οικονομίας για ανθρώπους που θέλουν να κινηθούν γρήγορα και οικονομικά.


Για να ξεκινήσει η δραστηριότητα μέσω start-up μαζεύτηκαν 500.000 ευρώ και προς το παρόν το σύστημα είναι ενεργό μόνο στη Ρώμη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της κάλυψης της εφαρμογής και σε άλλες ιταλικές πόλεις.

Διαθέσιμο για Android και iOS, το scooterino app σας επιτρέπει να ζητήσετε ή να κλείσετε μια διαδρομή με σκούτερ, ενώ για τους αναβάτες σκούτερ που προτίθενται να μεταφέρουν συνεπιβάτες αυτοί πρέπει να εγγραφούν στο scooterino.it.


Για να γίνει δεκτός κάποιος σαν συνεργάτης γίνεται μια συνάντηση για να επικυρωθεί η ταυτότητα, απαιτείται άδεια οδήγησης, ο αναβάτης να είναι άνω των 21 ετών, το σκούτερ να είναι ασφαλισμένο και να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Αν ερχόταν στην Ελλάδα το app πως να λεγόταν άραγε “Ο δανεικός συνεπιβάτης”;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ