fbpx

SBMC: Κοινές, ανταλλάξιμες μπαταρίες ηλεκτροκίνητων δίκυκλων για 21 εταιρίες!

Kymco, Honda, Yamaha, Piaggio και άλλοι, θα χρησιμοποιούν (ευτυχώς) κοινές μπαταρίες!

Πόσο απλό και πόσο δύσκολο συνάμα. Οι εταιρίες ηλεκτροκίνητων σκούτερ και μοτοσυκλετών να χρησιμοποιούν κοινές μπαταρίες και όχι η κάθε μια διαφορετική! Κάτι που θα αποδειχθεί σωτήριο για εμάς τους χρήστες. Honda, Yamaha, Piaggio, KTM, Suzuki, Kawasaki και 17 ακόμα κατασκευαστές ηλεκτρικών δίτροχων δημιούργησαν για αυτό το σκοπό μια “πολύ χρήσιμη” κοινοπραξία.

Η SBMC, η “Swappable Batteries Motorcycle Consortium”, μια κοινοπραξία που έχει σαν στόχο τη δημιουργία κοινών, ανταλλάξιμων μπαταριών σκούτερ και μοτοσυκλετών – για την απλοποίηση ενός τόσο σημαντικού θέματος για τους χρήστες – αύξησε τα μέλη της από τα 4 που ήταν το 2021 σε 21 πλέον, κι απ’ ό,τι φαίνεται δυναμώνει διαρκώς.

Η SBMC ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 από τη Honda, την KTM, την Piaggio και τη Yamaha, τα μέλη της έχουν ήδη γίνει 21 και η κοινοπραξία συνεχίζει να διευρύνεται.

Ιδρύθηκε με την αποστολή να επιταχύνει την ανάπτυξη συστημάτων ανταλλάξιμων μπαταριών αναπτύσσοντας και προωθώντας νέες κοινές τεχνικές προδιαγραφές προς μια παγκόσμια τυποποίηση.

Kymco Ionex

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η πλήρης διαλειτουργικότητα της ανταλλαγής μπαταριών, ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή τους και να ενισχυθεί η βιώσιμη κινητικότητα.

Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της SBMC που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2022, με 40 εκπροσώπους να συγκεντρώνονται στο KTM Motohall, στο Mattighofen της Αυστρίας.

Η εκδήλωση έφτασε την κατάλληλη στιγμή για να καταγραφεί η πρόοδος που σημειώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο ύπαρξης της κοινοπραξίας και να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος για επερχόμενες δραστηριότητες προς την τυποποίηση των μπαταριών.

Το όραμα, η στρατηγική και οι λειτουργίες της κοινοπραξίας καθορίστηκαν από τα μέλη της, τις επιτροπές και τις ομάδες εργασίας. Η κοινοπραξία ήταν εξοπλισμένη με τα κατάλληλα εργαλεία και μέσα για να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της. Συμφωνήθηκε το σύνολο των σχετικών τεχνικών προδιαγραφών και οι μελλοντικές κινήσεις της SBMC για την κατασκευή τυποποιημένων πρωτοτύπων.

Η εποικοδομητική προσέγγιση της κοινοπραξίας έδωσε τη δυνατότητα να ξεπεραστούν οι τεχνικές προκλήσεις της εξέλιξης διασυνδεδεμένων και συμβατών συστημάτων.

Τα τρέχοντα μέλη της SBMC είναι: AVL, Ciklo, Fivebikes, Forsee Power, Hioki, Honda, Hyba, JAMA, Kawasaki, KTM, Kymco, Niu, Piaggio, Polaris, Roki, Samsung, Sinbon, Sumitomo, Suzuki, Swobbee, Vitesco, VeNetWork, Yamaha.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ