fbpx

RYNO: ΤΟ ΣΚΟΥΤΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΡΟΔΑ!

Mε ηλεκτροκινητήρα και πολλούς αισθητήρες

Mετά τα τρίτροχα και τα τετράτροχα σκούτερ, έχουμε την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν και “μονό-τροχα” σκούτερ. Πως είπατε, υπάρχουν ήδη; Η αμερικανική εταιρία RYNO από το Πόρτλαντ μας δίνει τις απαντήσεις.

Η σχεδίασή του μοιάζει να έχει δραπετεύσει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Είναι το ηλεκτρικό μονόκυκλο σκούτερ, που έχει εξελιχθεί από την American Motors Ryno και δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει απαρατήρητο στο δρόμο. Τα οχήματα προσωπικής μετακίνησης του μέλλοντος είναι ένα θέμα που θα μας απασχολεί συχνά εδώ στο Scooternet, γι’ αυτό και σήμερα σας παρουσιάζουμε το Ryno II PT.

Το Ryno εξελίσσεται και δοκιμάζεται από το 2009 βρίσκεται όμως σε στάδιο τελικού πρωτοτύπου. Συνδυάζει έναν εγκέφαλο διαχείρισης πληροφοριών, αφού οι σένσορες που διαθέτει είναι δεκάδες.

Το Ryno PT II είναι – σύμφωνα με την εταιρία – πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής που θα βγει στην αγορά, μέχρι το τέλος του 2012. Έχοντας τελειοποιηθεί από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, έγκρισης τύπου και γραφειοκρατίας, η εταιρία ψάχνει για τον επενδυτή που θα της δώσει τη δυνατότητα να βγει στην παραγωγή (ενδιαφέρεται κανείς;).

Βασικά χαρακτηριστικά του Ryno II PT είναι φυσικά η ευελιξία, το χαμηλό βάρος, η ευκολία στη χρήση, η πολυχρηστικότητα, αλλά και η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Λόγω της κατασκευής του και του γεγονότος ότι διαθέτει έναν τροχό, είναι πολύ βολικό στο παρκάρισμα και την αποθήκευση.


Το Ryno II PT κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος πάνω στον μοναδικό τροχό του (Unicycle, ονομάζονται αυτού του είδους τα οχήματα) και μπαταρία ιόντων λιθίου, αλλά και μια στρατιά αισθητήρων, που σαν σκοπό έχουν τη διατήρηση της ισορροπίας, δηλαδή την κίνηση του Ryno σε κάθετη θέση.

Όπως ισχύει και στην περίπτωση του Segway το Ryno διορθώνει τις κινήσεις, έτσι ώστε να διατηρείται η ορθή κίνηση, ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις, δηλαδή υψηλότερη ταχύτητα, αυξημένη κλίση, κ.λπ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ RYNO

Μπορεί να κινηθεί με 40 χιλιόμετρα την ώρα και έχει αυτονομία 48 χιλιομέτρων, ενώ για να οδηγηθεί στο δρόμο απαιτείται άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου στην Αμερική. Ήδη η αστυνομία του Πόρτλαντ έχει παραγγείλει τα πρώτα κομμάτια τα οποία θα κοστίζουν κάτι παραπάνω από 3.000 ευρώ. Δεν ξέρουμε αν το Ryno θα ήθελε να βγει στην αγορά με προκλητικό σλόγκαν, αν ναι εμείς προτείνουμε ένα: “Ryno, το σκούτερ που πηγαίνει συνέχεια στη μία ρόδα – χωρίς να κάνει σούζα…”