fbpx

RIZOMA TRYAL: Do it like a scooter

 Σκουτερο-ηλεκτρικο-μοτοποδήλατο

Οι custom και οι concept κατασκευές είναι προνόμιο των μοτοσυκλετών και όχι των σκούτερ και των απλών, λαϊκών “μέσων μετακίνησης”, σωστά; Λάθος.

Η πρόσκληση της εταιρίας αξεσουάρ Rizoma για τη σχεδίαση του μελλοντικού δίτροχου έφερε στην επιφάνεια πολύ έξυπνα σχήματα. Ο νικητής Erik Askin παρουσίασε ένα συμπαθέστατο σχήμα που δανείζεται λύσεις και αισθητική από τα σκούτερ και ονομάζεται “Tryal”.


Ο Erik Askin είναι διευθυντής της σχολής σχεδιασμού New Deal Design στο Σαν Φρανσίσκο και κατόρθωσε να συμπεριλάβει στη δημιουργία του ένα στρογγυλεμένο, τριγωνικό σώμα – ιδέα που προέρχεται από τα σκούτερ – με ένα πακέτο μπαταριών ενσωματωμένο στον πυθμένα του.

Στη συνέχεια, τοποθέτησε ένα αμορτισέρ στο ψαλίδι κι ένα ανεστραμμένο πιρούνι στο μπροστινό μέρος της κατασκευής. Η “καθαρότητα” των γραμμών του Rizoma Tryal παραπέμπει στην αντίστοιχη των σκούτερ, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τη φιλικότερη προσέγγιση που επιφυλάσσει το δίτροχο προς τον αναβάτη.


Τα έντονα χρώματα, οι καθαρές φόρμες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως ο προβολέας, τα τρακτερωτά λάστιχα, οι τροχοί των 14 ιντσών και η “ανύπαρκτη” σέλα, κάνουν το Tryal ένα διασκεδαστικό στην όψη και στη χρήση μέσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ