fbpx

RED BULL ALPENBREVET – 2013: ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΑΛΠΕΩΝ ΜΕ 50ΑΡΙΑ

Το πανηγύρι των τρελών

 Εκατόν δέκα χιλιόμετρα σε 4 ώρες έπρεπε να διανύσεις στον “αγώνα” Red Bull Alpenbrevet του 2013 που έγινε για 4η φορά στην Ελβετία. Κι αυτό όχι σε μια συνηθισμένη Ελβετία, αλλά στο Γκστάαντ και τις Άλπεις, στα βουνά δηλαδή, εκεί που έχει κάτι ανηφόρες “νααααά”. Κι όλα αυτά με μοτοποδήλατα, ναι, αυτά με τα πετάλια. Kαλό ε;; 

Πρόκειται για μια απολύτως Cult, κλασικούρα, επεισοδειακή διοργάνωση που στήνουν οι άνθρωποι της Red Bull, που όπως έχετε διαπιστώσει δεν στερούνται ιδεών.

Καμιά 800αριά ήρωες και ηρωίδες πήραν τα βουνά ξεκινώντας από το αεροδρόμιο του Saanen με τα φοβερά τους ασθενικής ιπποδύναμης λεπτεπίλεπτα 50αράκια τους.

“Από το Gstaad… στο Gstaad”, ανακοίνωναν στις αφίσσες τους οι διοργανωτές, δίνοντας ίσως σε κάποιον απρόσεκτο ότι πρόκειται για μια εύκολη βόλτα, ενώ στην πραγματικότητα όποιος συμμετείχε στο AlpenBrevet μίλησε για ένα μικρό κατόρθωμα.

Η ώρα της εκκίνησης. Χαμός. 800 μονοκύλινδρα δίχρονα 50αράκια παράγουν κοντά στα 1000 άλογα

Πρέπει να είσαι υπεράνθρωπος για να οδηγήσεις 100-τόσα χιλιόμετρα στο βουνό με τέτοιο όπλο

“Μουυυυυ… καλά τα πηγαίνεις, άνοιξτο όλο το γκάζι!”

Αλπικό τοπίο με τα όλα του. Και με χαμόγελο

Κλέβοντας την παράσταση, έτσι ώστε κανείς να μην προσέχει το μηχανάκι σου

Τρεις κορυφές των Ελβετικών Άλπεων κατακτήθηκαν και ανάμεσα στους θαρραλέους συμμετέχοντες βρέθηκαν και κάποιοι τοπικοί αστέρες, όπως ηθοποιοί και παλαιστές, αλλά και ο πρωταθλητής freestyle MX ο γνωστός κύριος Mat Rebeaud. 

Ο παχουλός κι ο αδυνατούλης, μαζί στον αγώνα

Τι φάτσα κι αυτή ε;

Βόηθα με να σε βοηθώ, να ανεβούμε το βουνό. Κυριολεκτικά

Ο υπερήρωας που λέγαμε παραπάνω, με τους φίλους του. Ήρωες κι αυτοί

Εντάξει, υπήρχαν και σοβαροί αγωνιζόμενοι

Το κονβόι των τρελών κινήθηκε ανάμεσα σε τοπία-καρτποστάλ, αγελάδες με κουδούνια, γραφικά χωριά με κόσμο που χειροκροτούσε το γραφικό πανηγύρι των μικρών δίχρονων δίτροχων.

Άντε ευχόμαστε με την ίδια τρέλα να τους δούμε και του χρόνου…

 Πηγή και περισσότερα στο: www.redbullalpenbrevet.ch/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ