fbpx

PIAGGIO PAM: ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ

Φαντασία, στα τρία

Το τρίτροχο, πρωτότυπο σκούτερ που ακούει στο όνομα Piaggio P.A.M. (Personal Advance Mobility, σε ελεύθερη μετάφραση “προχωρημένη, προσωπική μετακίνηση”) αποτελεί τη διπλωματική εργασία ενός βιομηχανικού σχεδιαστή εν ονόματι Simone Madella. To πρωτότυπο του Madella έγινε πραγματικότητα, χάρη στη βοήθεια του τμήματος σχεδίασης της Piaggio. 

Σύμφωνα με τον Madella το ΡΑΜ είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες για μετακίνηση στις ιταλικές μεγαλουπόλεις.

Ασφάλεια, πρωτοπορία, ευελιξία στην πόλη και στιλ είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους κινείται το ηλεκτροκινούμενο Piaggio PAM.

Το φουτουριστικών γραμμών scooter απευθύνεται σε κοινό ανδρών και γυναικών από 20 εώς 40 ετών. Ο σχεδιαστής αναφέρει για την πρότασή του : “Στην αρχή για λόγους ασφαλείας αποφάσισα να βάλω δύο τροχούς πίσω, κάτι που δεν μειώνει την ευελιξία και την ακρίβεια των χειρισμών του οχήματος. Χρησιμοποιώντας την δομή “αυγού” μπόρεσα να δημιουργήσω έναν κλωβό ασφαλείας, ο οποίος διαθέτει 3 αερόσακους”, πρωτοπορία που κάνει το ΡΑΜ να ξεχωρίζει βεβαίως.

Χάρη στην κοίλη πλάτη ο χειριστής-αναβάτης μπορεί να μπει στον κλωβό εύκολα, σχεδόν όρθιος, έχοντας τη δυνατότητα να ρυθμίσει το ύψος της σέλας.

Η ζελατίνα πάνω από το κεφάλι του αναβάτη είναι φτιαγμένη από ένα υλικό που ονομάζεται “Sun Glass” και παράγει ηλεκτρισμό όταν εκτείθεται σε ακτίνες UV (βλ. μέσω του ήλιου).

Οδηγίες, διευθύνσεις, χάρτες και άλλες πληροφορίες προβάλονται στο παρμπρίζ του τρίτροχου σκούτερ, ενώ υπάρχει δυνατότητα να ακούει μουσική ο αναβάτης, να βλέπει εικόνες και βίντεο, αλλά μόνο όταν είναι σταματημένο το σκούτερ.

Ο τελευταίος, λόγω των στάνταρ ασφαλείας που καλύπτονται, μέσω των αερόσακων, δεν υποχρεούται να φοράει κράνος.

Οι μπαταρίες είναι αφαιρούμενες, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να φορτιστούν εύκολα (εκτός από τον τρόπο, από σταθμό φόρτισης, που βλέπετε παραπάνω στη φωτογραφία).

Υπάρχει σύστημα με έλικα (πίσω από τον μπροστινό τροχό) ο οποίος περιστρεφόμενος φορτίζει τις μπαταρίες με την ορμή του αέρα.

 

Το concept τρίτροχο Piaggio ΡΑΜ είναι εφοδιασμένο με διάφορες θήκες, για να κουβαλάει σκι, snowboard, σακ βουαγιάζ, κ.λπ. Αν περιμένετε να δείτε το Piaggio ΡΑΜ σύντομα στους δρόμους, ίσως να είναι καλύτερα να κάνετε λίγη υπομονή.

Αυτό σημαίνει να μην αρχίσετε να παίρνετε τηλέφωνα στην αντιπροσωπεία για περισσότερες πληροφορίες… αφού το Piaggio ΡΑΜ  αποτελεί τολμηρή “άσκηση επί χάρτου”, που κατασκευάστηκε δοκιμαστικά, ώστε για να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις του κοινού. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ