fbpx

PIAGGIO: ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ

200 χιλιάδες κινητήρες τον χρόνο, για αρχή…

 Το Piaggio Group εγκαινίασε χθες στο Βιετνάμ μια νέα δραστηριότητα που κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για την εταιρία, στην προσπάθειά της να επεκτείνει την παρουσία της στην Νοτιοανατολική Ασία.

Ο πρόεδρος του Piaggio Group στα εγκαίνια ενός ακόμα βιετναμέζικου εργοστασίου

Τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου κατασκευής κινητήρων στο βιομηχανικό τμήμα της πόλης Vinh Phuc κοντά στο Ανόι, θα ξεκινήσει σύντομα να κατασκευάζει κινητήρες, έτσι ώστε να τροφοδοτεί το πρώτο εργοστάσιο της “Piaggio Vietnam”, το οποίο έχει δυνατότητα παραγωγής 300.000 σκούτερ το έτος. Το καινούργιο εργοστάσιο θα έχει αρχικό στόχο την παραγωγή 200.000 κινητήρων τον χρόνο, η οποία θα αυξηθεί στις 300.000 παράλληλα με την αύξηση της παραγωγής του εργοστασίου συναρμολόγησης.

Η παραγωγή θα αρχίσει τον Απρίλιο, θα απαρτίζεται από γραμμή συναρμολόγησης κινητήρων για σκούτερ, μηχανήματα για επεξεργασία αλουμινίου και πάγκους δοκιμών. Το νέο εργοστάσιο του Piaggio Group βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Piaggio, όπου σε αυτό εκτελούνται όλες οι φάσεις κολλήσεων, βαφών και τελικής συναρμολόγησης των σκούτερ Vespa , Liberty και Fly, όλα προϊόντα της Βιετναμέζικης θυγατρικής του Group.


Στη βιομηχανική περιοχή της Vinh Phuc, όπου εδρεύει το εργοστάσιο της Piaggio Vietnam, βρίσκεται και το “Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης” της εταιρίας, που είναι το πρώτο της Piaggio στην Ασία, το οποίο συνεργάζεται με τα κεντρικά της Pontedera στην Ιταλία και δουλεύει πάνω σε κινητήρες και σκούτερ που προορίζονται για την ασιατική αγορά.  Η τελετή εγκαινίων του νέου εργοστασίου της Piaggio έγινε παρουσία του προέδρου της περιοχής της Τοσκάνης, του προέδρου της Piaggio και των υπευθύνων της βιετναμέζικης εταιρίας.

Αν διακρίνουμε καλά, δίπλα από τον πρόεδρο της Piaggio Roberto Colaninno, κατά την τελετή, ήταν στημένο ένα Piaggio Fly 2012, μοντέλο που δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα επίσημα, παρά μόνο τον Νοέμβριο στο σαλόνι του Μιλάνο.

Η παρουσία του νέου Fly στο νεοϊδρυθέν εργοστάσιο του Βιετνάμ ίσως να αποκαλύπτει ότι ο νέος κινητήρας της Piaggio 125/150 cc με την 3βάλβιδη κεφαλή, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Βιετνάμ και θα τοποθετείται και σκούτερ που προορίζονται και για την ευρωπαϊκή αγορά. Όταν μάθουμε θα σας ενημερώσουμε, ως γνωστόν…