fbpx

PIAGGIO FLY 150ie: ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΜΕ 2ΒΑΛΒΙΔΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ!

“Άλλα” ζευγαρώματα, για “άλλες” αγορές

 Και ενώ αναμένουμε να εμφανιστεί στην αγορά το νέο Piaggio Fly  με τον 3βάλβιδο 150άρη κινητήρα, ξαφνικά μάθαμε ότι το νέο Fly 150 ήδη κυκλοφορεί στην Αυστραλία. Όμως…

 Έλα όμως που το νέο Fly 150ie που  πρόσφατα αποβιβάστηκε Αυστραλία κρύβει μια έκπληξη… Κάτω από τα πλαστικά του, το πλήρως ανανεωμένο look και τη νέα συνολική κατασκευή, που είδαμε και στο δικό μας “New Fly 125”, δεν φιλοξενείται ο καινούργιος 3βάλβιδος κινητήρας, αλλά ο γνωστός παλιός μας γνώριμος Leader με τις 2 βαλβίδες!

Μάλιστα στον πίσω τροχό του αυστραλέζικου μοντέλου δεν υπάρχει δισκόφρενο – όπως στο δικό μας Fly – αλλά ταμπούρο. Πρόκειται προφανώς για ένα ζευγάρωμα – παλιού κινητήρα και νέου υπόλοιπου συνόλου – που σαν στόχο έχει την αυστραλέζικη αγορά σκούτερ, στην οποία παρεμπιπτόντως το Piaggio Fly είναι Νο1 σε πωλήσεις τα τελευταία χρόνια.

Διακρίνεται ο παλιός 2βάλβιδος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί στο νέο σύνολο του Fly

Διακρίνεται ο παλιός 2βάλβιδος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί στο νέο σύνολο του Fly

Η “αυστραλέζικη μύγα”, το αυστραλέζικο “νέο” Fly 150ie φοράει 12άρηδες τροχούς, δισκόφρενο 220 mm στον μπροστινό και 140άρι ταμπούρο στον πίσω, έχει μεταξόνιο 1.330mm και σύμφωνα με την εταιρία ο αερόψυκτος, ψεκαστός κινητήρας του αποδίδει 12,1 ίππους στις 8.000 στροφές. Η τιμή του πλησιάζει τα 3.000 αυστραλέζικα δολάρια (ήτοι 2.200 ευρώ).

 Και μιας και βρισκόμαστε σε αυτό το κομμάτι της υφηλίου, αρκετά πιο βόρεια, η ινδική αγορά ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο Piaggio Fly 125. Και αυτό το μοντέλο επίσης θα είναι “υβριδικό”, προσαρμοζόμενο στη συγκεκριμένη τοπική αγορά. Έτσι θα φοράει τον 3βάλβιδο κινητήρα, που όμως δεν θα είναι ίδιος με τον ευρωπαϊκό (που τοποθετείται στα “δικά” μοντέλα) αλλά διαφορετικής σχεδίασης, εμφάνισης,κατασκευής και προδιαγραφών, αφού φτιάχνεται στο ντόπιο εργοστάσιο της Piaggio στην Ινδία. Ο συγκεκριμένος 3βάλβιδος κινητήρας κινεί την ινδικής παραγωγής Vespa, η οποία έχει πετύχει μάλιστα καλές πωλήσεις στην τεράστια αυτή ασιατική χώρα.

 Όπως γίνεται αντιληπτό τα διάφορα “ζευγαρώματα” και οι συνδυασμοί – όπως οι παραπάνω σε Αυστραλία και Ινδία – συμβαίνουν για να καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες κάποιων αγορών.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ