fbpx

PIAGGIO: ΤΟ 100.000ο ΜP3 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ!

Επιτυχία τριών τροχών

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 12.30 στη γραμμή παραγωγής Νο2 της Piaggio στην Pontedera ένα μακρύ χειροκρότημα από τους εργαζόμενους υποδέχθηκε το σημαντικό 100.000ό Piaggio MP3 που βγήκε από το εργοστάσιο. Παρόντες ήταν υψηλά στελέχη της Piaggio, oι Davide Scotti, Carlo Coppola, Alessandro Bagnoli και ο Marco Lambri, καθώς και πλήθος εργατών που συναρμολογούσαν οχήματα στην συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής.

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από το 2006, χρονιά που κύλησε τους τρεις τροχούς του το πρώτο καινοτόμο τρίτροχο σκούτερ από την γραμμή παραγωγής της Piaggio, σηματοδοτώντας μια ριζική αλλαγή στη φιλοσοφία και τον τρόπο οδήγησης των σκούτερ. Το MP3 έθεσε νέα στάνταρ σε όλους τους τομείς. Από τον τομέα της επιβράδυνσης και την ασφάλεια των 3 δισκοφρένων μέχρι την πρωτόγνωρη οδική συμπεριφορά στις στροφές και τη σταθερότητα των 3 τροχών.

Tα έκανε 100 το MP3, τι λένε τώρα; Να τα χιλιάσει;

Tα έκανε 100 το MP3, τι λένε τώρα; Να τα χιλιάσει;

Η εξέλιξη του δεν σταμάτησε ποτέ. Μετά το πρώτο MP3, παρουσιάστηκε η έκδοση LT που έδωσε τη δυνατότητα οδήγησης ενός “σκούτερ” σε όσους διέθεταν μόνο δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου, προτείνοντας έναν πρακτικό τρόπο μετακίνησης στα αστικά κέντρα.

Η καινοτομία συνεχίστηκε με την παγκόσμια παρουσίαση του πρώτου υβριδικού σκούτερ, που δεν ήταν άλλο από το MP3 Hys 125. Αυτό το MP3, υιοθέτησε όλες τις καινοτομίες που χαρακτηρίζουν τα τρίτροχα μοντέλα, αυτή τη φορά όμως με τη χρήση δυο κινητήρων! Ενός βενζινοκινητήρα και ενός ηλεκτροκινητήρα, με δυνατότητα φόρτισης του δεύτερου από οικιακή πρίζα.

Αυτό πρόσφερε στο νέο MP3 τη δυνατότητα πολύ χαμηλής κατανάλωσης και εκπομπής μηδενικών ρύπων κατ’ επιλογή, καθώς ο οδηγός μπορούσε να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα.

Στην οικογένεια των υβριδικών προστέθηκε και έκδοση 300 κυβικών όπως επίσης και η έκδοση LT, ώστε να μπορούν να το αποκτήσουν ακόμα και όσοι δεν διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια των MP3 είναι τα MP3 Yourban και Yourban LT. Τα δύο αυτά νέα μοντέλα, διαθέτοντας όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν γνωστά τα MP3, ξεχωρίζουν με τη νέα σχεδίαση και τις περιορισμένες συνολικές διαστάσεις, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία.