fbpx

PIAGGIO: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ 2012-2014

Κινητήρες, εξέλιξη και Ινδία

Ο ιταλικός όμιλος Piaggio Group, κατασκευής σκούτερ και μοτοσυκλετών παρουσίασε στο Μιλάνο το επιχειρηματικό πλάνο για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή το 2012, 2013 και 2014. Ανακοίνωσε την παρουσίαση νέων κινητήρων, με οικολογική προσέγγιση και χαμηλότερη κατανάλωση ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά, όπου η εταιρία σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο πωλήσεων της. Παράλληλα ανακοίνωσε τη διείσδυση σε νέες αγορές, όπως στην ινδική αγορά.

H διοίκηση του Piaggio Group στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της Piaggio και των προϊόντων της (Piaggio, Aprilia, Derbi, Gilera, Scarabeo, Vespa) με το λανσάρισμα νέων τετράχρονων, φιλικότερων προς το περιβάλλον, κινητήρων. Παράλληλα ετοιμάζεται πυρετωδώς η δυναμική είσοδος της εταιρίας στη μεγάλη αγορά σκούτερ της Ινδίας, μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2012, με αιχμή του δόρατος τη Vespa (όχι την κλασική, αλλά την αυτόματη).

Σκοπός είναι όλες αυτές οι κινήσεις να οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου των ενοποιημένων καθαρών πωλήσεων στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, μέχρι το 2014. Παράλληλα θα συνεχιστεί η έρευνα γύρω από ηλεκτρικούς και υβριδικούς κινητήρες, από το “Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης της Piaggio”, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια.

Δεν ανακοινώθηκε αν αυτοί οι κινητήρες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε σκούτερ ή μοτοσυκλέτες ή επαγγελματικά οχήματα, τα οποία προσφέρουν σημαντικό μέρος των κερδών της Piaggio, ειδικά από τις ασιατικές χώρες. Στο Ινδικό εργοστάσιο της Piaggio στο Μπαραμάτι, οι τεχνικοί της εταιρίας ολοκληρώνουν τη γραμμής συναρμολόγησης, έτσι ώστε η παραγωγή να ξεκινήσει σύντομα. Το εργοστάσιο αυτό έχει δυνατότητα παραγωγής άνω των 150.000 μονάδων τον χρόνο.