fbpx

PIAGGIO: Γιορτάζει στην Pontedera, 50 χρόνια “Άνοιξης”!

Γιορτή για τον μισό αιώνα

Tα πενήντα χρόνια της δικής της “Άνοιξης” (βλ. Vespa Primavera), του θρυλικού ιταλικού σκούτερ, γιορτάζει η Piaggio στην έδρα της την Pontedera το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Από το Σάββατο 21 μέχρι και την Κυριακή 22 Απριλίου, η Άνοιξη βρίσκει στο δρόμο προς το “σπίτι της Βέσπα”, χάρη στην εκδήλωση “Vespa Color Days”, ένα σαββατοκύριακο εορτασμών που θα μετατρέψουν ολόκληρη την πόλη της Pontedera σε ένα μεγάλο χωριό Vespa. Με ένα πρόγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις που συνδέονται με το πάθος, για ένα από τα πιο αγαπημένα σκούτερ στον κόσμο.

Όποιος τυχαίνει να βρίσκεται στην Ιταλία εκείνη την περίοδο και στην περιοχή κοντά στην Ποντεντέρα (κοντά στην Πίζα, Τοσκάνη) δεν πρέπει να χάσει την εκδήλωση.

Θα είναι ένα σπουδαίο γεγονός, όπου χιλιάδες οπαδοί, οικογένειες, κλαμπ και λάτρεις της Vespa αναμένεται να παρευρεθούν από όλη την Ιταλία. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης όλοι θα μπορέσουν να εμβαθύνουν στο σύμπαν της Vespa, ακριβώς πενήντα χρόνια μετά τη γέννηση ενός διαχρονικού, κλασικού μοντέλου, της Vespa Primavera.

Vespa Primavera 125, 1968

Μικρών διαστάσεων, ευέλικτη με έναν ζωντανό κινητήρα να την κινεί, η Primavera χάρισε καλαισθησία στη μετακίνηση σε τρεις τουλάχιστον γενιές από το 1968. Έγινε ένα θρυλικό μοντέλο, αλλά και μία από τις πιο μεγάλες εμπορικές επιτυχίες στην ιστορία της Vespa.

Το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα μπορούν να επισκεφθούν το ιστορικό εργοστάσιο της Piaggio στην Pontedera χωρίς καμία χρέωση, κάνοντας κράτηση online στο colordays.vespa.com ή απευθείας στο ξενοδοχείο της διαμονής τους.

Vespa 125 Primavera 50° Anniversario

Μια μοναδική ευκαιρία, για περιήγηση 45 λεπτών μέσα από τις γραμμές συναρμολόγησης των Vespa, πάνω σε ένα μικρό ηλεκτρικό τραίνο, όπου θα μπορούν να δούν σε ώρα δουλειάς τους ανθρώπους που ασχολούνται καθημερινά με το “χτίσιμο ενός μύθου” των δύο τροχών, εξάγοντας ιταλικό στυλ σε όλο τον κόσμο.

Επίσης το Μουσείο της Piaggio (Museo Piaggio) στην Ποντεντέρα έχει ανακαινιστεί και έχει αυξήσει το μέγεθος και τις συλλογές του, προκειμένου να γίνει το μεγαλύτερο μουσείο δύο τροχών της Ιταλίας. Το νέο Μουσείο, που θα εγκαινιαστεί αυτό το Σαββατοκύριακο, θα μπορούν οι θεατές να επισκεφθούν δωρεάν. Και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει κράτηση επιτόπου ή μέσω του colordays.vespa.com.

Χάρη σε μια συνεργασία με τα Ιταλικά Ταχυδρομεία, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου θα λάβουν – μέχρις εξαντλήσεως βεβαίως – μια ειδική συλλεκτική καρτ ποστάλ που θα γιορτάζει την 50ή επέτειο της Vespa Primavera.

Το Vespa Color Days θα είναι μια μονοθεματική εκδήλωση που θα απλώνεται σε όλη την πόλη της Pontedera: από την οδό Viale Rinaldo Piaggio και το εργοστάσιο, μέχρι το ιστορικό κέντρο της πόλης, τα καταστήματα του κέντρου της πόλης και στο τέλος θα περιλαμβάνει μουσική, μέσα στο μέσα Vespa Village, στην Piazza Martiri della Libertà, που θα είναι το κέντρο διασκέδασης.

Museo Piaggio

Mε μουσική και πάρτυ, αλλά και δοκιμές των νέων μοντέλων Vespa, συμπεριλαμβανομένης της νέας σειράς της 50ης επετείου της Vespa Primavera, που είναι αφιερωμένη στον μισό αιώνα της Primavera.
Οι κρατήσεις για την εκδήλωση γίνονται είτε online είτε επί τόπου στο www.vespa.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ