fbpx

PEΠΟΡΤΑΖ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!

Το Υπ. Μεταφορών τυπώνει άδειες κυκλοφορίας σε κοινό χαρτί !

Και όμως δεν είναι αστείο, ούτε φάρσα, ούτε ανέκδοτο. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών που είναι επιφορτισμένες με την έκδοση νέων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, δεν έχουν τη δυνατότητα να τυπώνουν τις νέες άδειες (και τις μεταβιβάσεις) στα κατάλληλα πράσινα έντυπα, από ειδικό χαρτί, που ορίζει ο ελληνικός και ευρωπαϊκός νόμος.
Τα αποθέματα ειδικών εντύπων έχουν εξαντληθεί και δεν υπάρχουν αποθέματα, η λύση δεν θα δοθεί σύντομα – έτσι, για να μη μείνει πια κανείς που να πιστεύει πως αυτή η χώρα προχωράει μπροστά – και γι’ αυτό το λόγο τυπώνουν τις νέες άδειες σε μια απλή κόλλα χαρτιού!
Το πιο αστείο τώρα: Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που έχει την ευθύνη για τα έντυπα στις κατά τόπους διευθύνσεις, διεμήνυσε ότι το ζήτημα θα λυθεί μακροπρόθεσμα, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους… 

Όποιος λοιπόν πηγαίνει να παραλάβει την άδειά του – την οποία φυσικά έχει χρυσοπληρώσει (μην το ξεχνάμε αυτό ) – έκπληκτος παραλαμβάνει ένα κοινό φύλλο χαρτιού Α4, στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία της άδειας, αφού οι υπάλληλοι τον ενημερώνουν πως το κατάλληλο έντυπο έχει εξαντληθεί.
Τα  έντυπα αυτά αδειών κυκλοφορίας οχημάτων που είναι από ειδικό χαρτί, εξαντλήθηκαν στα μέσα Ιουνίου και τα νέα θα παραληφθούν τον προσεχή Δεκέμβριο, μετά από διαγωνισμό που ΤΩΡΑ βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι τότε θα χορηγείται φωτοαντίγραφο του «υπηρεσιακού αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας», το οποίο τυπώνεται από το μηχανογραφικό σύστημα κατά τη διαδικασία έκδοσης άδειας κυκλοφορίας. Τα παραπάνω είναι η επίσημη οδηγία που αποστάλθηκε στις υπηρεσίες από το Υπουργείο!

Oι παλιές καλές άδειες που ξέραμε... τελείωσαν σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών

Oι παλιές καλές άδειες που ξέραμε... τελείωσαν σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών

Υπάρχει όμως και συνέχεια. Η απίστευτη αυτή ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αριθμ. πρωτ.: Α 26895/2503/10.6.2011) έρχεται σε σύγκρουση με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Τελωνείων, οι οποίες δεν δέχονται τα φωτοαντίγραφα ως έγκυρες άδειες, γιατί το Υπουργείο Μεταφορών δεν έχει συνεννοηθεί και κοινοποιήσει την οδηγία στο Υπουργείο Οικονομικών!
Το επόμενο πρόβλημα που δημιουργείται – αν και δεν ενδιαφέρει άμεσα το κοινό των σκούτερ – είναι πως οι περίφημες διαδικασίες απόσυρσης αυτοκινήτων χτυπούν σε γραφειοκρατικό ύφαλο μεταξύ υπηρεσιών και Υπουργείων. Επίσης αν κάποιου του ζητηθούν τίτλοι του οχήματος στο εξωτερικό, είναι σίγουρο πως θα μπλέξει, είτε λίγο, είτε πολύ, με τα όργανα του νόμου.
Κάτι ανάλογο είχαμε ξαναζήσει και στο παρελθόν με τους “τσίγκους” των πινακίδων κυκλοφορίας, αλλά και με τα διπλώματα οδήγησης. Λανθασμένα νομίσαμε πως ήταν ένα θέμα που ανήκε στο παρελθόν. Τώρα αντιλαμβανόμαστε ότι η ανοργανωσιά είναι θέμα επικαιρότητας, αφού ήρθε και η σειρά των αδειών κυκλοφορίας.
Μην μιλήσετε για τριτοκοσμικά κράτη, γιατί αυτό λένε όλοι. Όπως επίσης αντιλαμβάνεστε, αυτό το μπάχαλο διευκολύνει κάθε είδους παρανομία που μπορεί να φανταστεί – και να μην φανταστεί – κανείς… Συγχαρητήρια κύριοι αρμόδιοι, τίποτε άλλο.
ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ
Μιας και τα παιδιά δεν έχουν σχολείο λόγω καλοκαιρινών διακοπών, μπορούν να πάνε στο Υπουργείο – το οποίο μάλλον δεν έχει λεφτά απ’ ό,τι φαίνεται – για να βοηθήσουν την πατρίδα συμπληρώνοντας στο χέρι τις νέες άδειες κυκλοφορίας. Τώρα αν πού και πού υπάρξει κανένα ορθογραφικό λάθος… έλα μωρέ αδελφέ δεν έγινε και τίποτα! 

Πως δεν το είχαν σκεφτεί νωρίτερα τα μεγάλα κεφάλια του Υπουργείου;

Πώς δεν το είχαν σκεφτεί νωρίτερα τα μεγάλα κεφάλια του Υπουργείου;