fbpx

NEA: ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ PEUGEOT TO 2012

Περικοπές και χιλιάδες άνεργοι

Η γαλλική εταιρία σκούτερ Peugeot θα ανακοινώσει στις 25 Νοεμβρίου το κλείσιμο του εργοστασίου στη Γαλλία, μέσα στο 2012, που κατασκευάζει κινητήρες σκούτερ! Aυτό σημαίνει ότι αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας χάνονται, με το σύνολο των ανθρώπων που θα μείνουν χωρίς δουλειά (μαζί με τους συνεργαζόμενους οίκους – προμηθευτές) να φτάνει τις μερικές χιλιάδες!

H ανακοίνωση αφορά στο εργοστάσιο του Dannemarie στη Γαλλία που κατασκευάζει 4χρονους κινητήρες 125 κυβικών της Peugeot, για τα μοντέλα Satelis, Geopolis και Citystar, αλλά και μοντέλα της Peugeot που κατασκευάζονται στην Κίνα, στο εργοστάσιο που δημιούργησε η Peugeot με την κινεζική εταιρία Qingqi το 2008. Οι μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρες που κινούν τα μεγαλύτερα, maxi scooter της εταιρίας, προέρχονται από την Piaggio.

Peugeot Metropolis 400 Project

Παρ’ όλα αυτά η Peugeot παρουσίασε πρόσφατα ένα 3ροδο σκούτερ στο Σαλόνι του Μιλάνο-ΕICMA, ανακοινώνοντας ότι θα μπει στην παραγωγή πριν το τέλος του 2012. Το πρωτότυπο Peugeot Metropolis 400 Project, φορούσε καινούργιο κινητήρα 400 κ.εκ. ο οποίος σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της γαλλικής εταιρίας θα κατασκευαζόταν από την ίδια και δεν θα τον προμηθευόταν από την ιταλική Piaggio, κάτι που γίνεται σήμερα σε πλήθος μοντέλων της Peugeot.

 

Ο νέος κινητήρας της Peugeot των 400 κ.εκ.

Η απόφαση αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα κεντρικής απόφασης της εταιρίας, αφού η βιομηχανία σκούτερ σημειώνει απώλεια εσόδων τα τελευταία χρόνια, με πτωτική τάση στην αγορά των σκούτερ 125 κυβικών σε Γαλλία και Ευρώπη. Έτσι η Peugeot αποφάσισε τη διακοπή της χρηματοδότησης του κλάδου των σκούτερ όσον αφορά στο εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων του Dannemarie.