fbpx

NEA: ΕΜΦΥΛΙΟΣ… ΒΕVERLY ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Τον Ιανουάριο, βγάλαμε τη Μπέβερλη…

Πως λέμε “βγάλαμε τη Μπέμπελη”… ένα τέτοιο πράγμα. Με αυτό το λογοπαίγνιο αποτυπώνεται η “σφαγή” μεταξύ τριών διαφορετικών μοντέλων Βeverly, που μονοπώλησαν τις πρώτες θέσεις των πωλήσεων σκούτερ στην Ελλάδα για τον μήνα Ιανουάριο.

To Βeverly 300, κρατήθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων για τον Ιανουάριο, αλλά με ‘διασπαστικές” μεθόδους

Το 2011 έκλεισε με την επικράτηση του δημοφιλούς Piaggio Beverly 300, που κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση των πωλήσεων σκούτερ στην Ελλάδα με 2.649 μονάδες (πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο).
Ποιος να το έλεγε ότι το 2012 θα επιφύλασσε στο 300 μια ακόμα έκπληξη.
Με τον πρώτο κιόλας μήνα του νέου χρόνου, το Beverly 300 μπορεί να παρέμεινε μεν στην πρώτη θέση, αλλά ο ανταγωνισμός στη 2η και 3η θέση προήλθαν από το ίδιο στρατόπεδο και μάλιστα την ίδια οικογένεια. Και συγκεκριμένα από τα μεγαλύτερα, βελτιωμένα στον τομέα του κινητήρα και των φρένων Piaggio Beverly 350, είτε στην απλή του έκδοση, είτε στην έκδοση ABS ASR, (δηλαδή με σύστημα αντιμπλοκαρίσματος στα φρένα και σύστημα anti-spin στον κινητήρα).

Ο “εμφύλιος” των Beverly δεν άφησε τα 350 Sport Touring (ενωμένα) να γίνουν Νο1 στην Ελλάδα

Το “παλιό” 300άρι πούλησε 68 κομμάτια, και τα νέα 350άρια, 113 κομμάτια συνολικά, που όμως έσπασαν στη μέση σε 57 “απλά” και 56 “ABS-ASR”. Γίνεται σαφές ότι αν δεν μοιραζόταν τα 350άρια σε δύο κομμάτια, θα ήταν το best seller σκούτερ στην Ελλάδα για τον Ιανουάριο – γεγονός που στην πραγματικότητα ισχύει , αλλά για τυπικούς λόγους, μένει στη 2η και 3η θέση.

Το φαινόμενο να διατηρεί καλές πωλήσεις το Beverly 300 εξηγείται εν μέρει από τη διαφορά τιμής του με το νέο 350, η οποία μπορεί στον τιμοκατάλογο να είναι μόνο 350 ευρώ (4.450 ευρώ, σε σχέση με 4.800 του απλού 350), αλλά στην πράξη – μετά από διαπραγμάτευση του ενδιαφερόμενου στα καταστήματα πώλησης – η τιμή του 300 μπορεί να πέσει ακόμα παρακάτω…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ