fbpx

MERCARI R4D: Το φουσκωτό σκούτερ!

Φουσκώνεις – πας βόλτα – ξεφουσκώνεις

Μια ιαπωνική εταιρία start-up, η Mercari R4D, προσέγγισε μια ομάδα Ιαπώνων ερευνητών για να της σχεδιάσουν ένα σκούτερ που ονομάζεται Poimo – αρχικά που προέρχονται από τις λέξεις POrtable Inflatable MObility (φορητή φουσκωτή μετακίνηση!). 

Μπορεί στα μάτια μας να μοιάζει εντελώς “αλλού”, αλλά  πρόκειται σίγουρα για μια ευφυή και καινοτόμο ιδέα. Πέρα από το σκούτερ που προέκυψε τελικά στο δρόμο, πρόθεση αυτού του φουσκωτού concept  ήταν να παρέχει κινητικότητα σε άτομα με αναπηρία ή που έχουν δυσκολία μετακίνησης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δημιουργοί του Mercari εργάστηκαν αρχικά σε μια φουσκωτή έκδοση ενός αναπηρικού αμαξιδίου με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Η ιδέα είναι λαμπρή, αφού αυτή η κατασκευή μπορεί στη συνέχεια να ξεφουσκώσει και να αποθηκευτεί εύκολα σε πολύ μικρό χώρο.

Έπειτα η Mercari R4D προχώρησε με τη βοήθεια ερευνητών στο επόμενο βήμα της μετακίνησης και το αποτέλεσμα ήταν το Poimo (σε δύο εκδόσεις), το οποίο μπορεί να αναφέρεται ως σκούτερ, αλλά τελικά μάλλον με μικρή μοτοσυκλέτα μοιάζει.

Προφανώς, η απόδοσή του είναι πολύ περιορισμένη: η τελική του ταχύτητα είναι 6 km/h, η αυτονομία της μπαταρίας φτάνει τη μία ώρα και όλη η κατασκευή έχει βάρος μόλις 9 kg σε κατάσταση λειτουργίας.

Το αναπηρικό αμαξίδιο ζυγίζει μόνο 6,5 κιλά (τα μισά κιλά απ’ ότι ένα συμβατικό αναπηρικό καροτσάκι με μεταλλικό σκελετό).

Κι αν τελικά αυτές οι πρόσφατες γιαπωνέζικες τρελο-δημιουργίες μπουν στην παραγωγή, ένα είναι βέβαιο: το ειρωνικό γέλιο που διατηρούσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης αυτού του άρθρου… θα μας κοπεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ