fbpx

ΜEΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΚΟΥΤΕΡ

Και οι Άγγλοι λένε “ναι” στα σκούτερ

 Καθώς οι μισθοί και οι πωλήσεις μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων πέφτουν στη Μεγάλη Βρετανία και οι τιμές της βενζίνης, των πάρκινγκ, των εισιτηρίων τρένων και λεωφορείων ανεβαίνουν, οι πωλήσεις των scooter… καλά το μαντέψατε, ανεβαίνουν.

Aυξήσεις σε βενζίνη, τιμές εισιτηρίων τρένων και πάρκινγκ ανεβάζουν τις πωλήσεις των σκούτερ στην Μ. Βρετανία

Η Ομοσπονδία Βιομηχανίας της Μοτοσυκλέτας (MCIA) της Μ. Βρετανίας ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε, που δείχνουν ότι οι πωλήσεις νέων σκούτερ σημείωσαν αύξηση 12% το 2011, ποσοστό που ήταν ακριβώς αντίθετο το 2010. Δηλαδή ήταν ένα αρνητικό -10%. Αυτό που κάνει τα νούμερα των πωλήσεων ακόμα πιο ενδιαφέροντα είναι ότι στην κατηγορία των 125 κ.εκ, που απευθύνονται στους νεοφερμένους των δύο τροχών, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20%, τη στιγμή που οι πωλήσεις των σπορ μοτοσυκλετών μειώθηκαν στη Μ. Βρετανία κατά 32% το 2011 (και των αυτοκινήτων κατά 5%).

Για πολλά χρόνια ο όρος “scootering” στην Μ. Βρετανία αναφερόταν στα παλιά σκούτερ. Όχι πια…

Εκπρόσωπος του περιοδικού “Scootering” – ενός παλιού περιοδικού που ασχολείται βασικά με την σκηνή των σκούτερ με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, βλ. Βρετανική σκηνή Mod’s – δήλωσε ότι “ η τελευταία φορά που θυμάμαι να υπάρχει τέτοια μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις των σκούτερ, ήταν πριν από 10-12 χρόνια όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα αυτόματα σκούτερ και όλοι οι κατασκευαστές παρουσιάζαν πολλά μοντέλα. Υποψιάζομαι ότι αυτή τη φορά ο λόγος είναι η οικονομία. Είναι συνηθισμένο σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν δύο αυτοκίνητα, το ένα να πουλιέται για να αντικατασταθεί με ένα σκούτερ. Παράλληλα τα διόδια για το κέντρο του Λονδίνου και η αύξηση της τιμής της βενζίνης, επηρεάζει τις αποφάσεις των ανθρώπων”.

Η Honda – που κατασκευάζει το δημοφιλέστερο 125άρι στην Μ. Βρετανία, το PCX 125 – είδε τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 39%. Το 2010 είχε πουλήσει 765 μονάδες και το 2011 πούλησε παραπάνω από 2.000 (στην Ελλάδα πουλήθηκαν το ίδιο διάστημα σχεδόν 1.900 PCX 125).