fbpx

MATRA SIDE CAR: ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΙ

Ηλεκτρική καρέκλα;

Δεν έφτανε που ξεχώριζε λόγω της ιδιαίτερης σχεδίασής του το νέο σκουτεράκι της γαλλικής Matra, τώρα το παρακάνει και επαναφέρει τα διασκεδαστικά side car (καλάθια) του παρελθόντος. Δεδομένου ότι το Matra είναι και ηλεκτρικό, στην πράξη μιλάμε για μια “ηλεκτρική καρέκλα”…

Matra Side: Άνετο φαίνεται το κάθισμα του συνεπιβάτη, που διαθέτει και ανάρτηση στον τροχό του

Οικονομικό και οικολογικό, εναλλακτικό τρίτροχο που καλύπτει πραγματικές ανάγκες. Τα ηλεκτρικά οχήματα και δη τα σκούτερ βελτιώνονται διαρκώς, με νέες εταιρίες να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά. Μια εταιρία που ενεργοποιείται εδώ και κάμποσο καιρό είναι η Matra με ένα δίτροχο ηλεκτρικό σκούτερ. To καινούργιο της μοντέλο για το 2012 είναι το Matra Side-Car!

Τα δίκυκλα με καλάθι είναι μια ιστορία που έρχεται από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, όταν ήταν πολύ δημοφιλή, αφού μπορούσαν να μεταφέρουν μια μικρή οικογένεια, απουσία αυτοκινήτου. Και στην Ελλάδα είχαμε πολλές τρίκυκλες μοτοσυκλέτες, με καλάθι, συνήθως της BMW, όπως θα θυμούνται οι μεγαλύτεροι.

Μatra MO-e XP: Είναι το ηλεκτρικό σκουτεράκι που κινεί το καλάθι

Το Matra Side είναι κατάλληλο για μικρές διαδρομές και γιατί όχι για επαγγελματική χρήση (σε πάρκα, μεγάλες εκθέσεις, γήπεδα και αθλητικούς χώρους, κ.λπ.) και βασίζεται στο ήδη υπάρχον μοντέλο της εταιρίας το MO-e XP. Διαθέτει τροχούς 12” και φαρδιά ελαστικά. Από πλευράς εμφάνισης δεν μπορούμε να πούμε ότι κερδίζει βραβείο σε καλλιστεία, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, υπάρχουν και μερικοί που μπορεί να το βρίσκουν συμπαθητικό. Είναι μικρό σε μήκος, μόλις 1,60 μέτρα και ζυγίζει 100 κιλά, ενώ οι επιδόσεις του χαρακτηρίζονται πολύ ικανοποιητικές για το είδος.

Μatra MO-e XP: Ηλεκτρικό, ελαφρύ με 12άρηδες τροχούς

Η "σπέσιαλ αγωνιστική" έκδοση για "ψώνια-racing" μήπως;

Οι μπαταρίες του που αφαιρούνται για να φορτιστούν, δίνουν 120 χιλιόμετρα αυτονομίας, απόσταση που κάνει το τρίτροχο χρήσιμο και για μέσα στην πόλη σε καθημερινή βάση. Κάθε μπαταρία προσφέρει 40 χιλιόμετρα αυτονομίας και ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει 2 εφεδρικές μπαταρίες στο καλάθι, που τελικά του προσφέρουν 120 χιλιόμετρα αυτονομίας.
Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του Matra Side, το οποίο παραδίδεται μετά από παραγγελία στον ενδιαφερόμενο, στο χρώμα της αρεσκείας του. Με την ελαφρά ρετρό εμφάνισή του πιθανόν να γοητεύσει κάποιους καταναλωτές, που θα αποκτήσουν έτσι έναν νέο τρόπο μετακίνησης. Ειδικά ο συνεπιβάτης – κάτι που γνωρίζουν όσοι έχουν κάνει βόλτα με σάιντ-καρ – θα είναι μόνιμα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο…