fbpx

LUISA ZAPPITELLI: Με Vespa, στα 106 της χρόνια

Αγέραστη…

Έξι χρόνια παραπάνω από τα 100 είναι η ηλικία της κυρίας Luisa Zappitelli από την Città di Castello στην Ιταλία, η οποία οδηγεί μέχρι σήμερα την αγαπημένη της Vespa.

Το μυστικό είναι ευρέως γνωστό στους κύκλους των ανθρώπων που κινούνται με δύο τροχούς: τα σκούτερ, οι μοτοσυκλέτες, τα μοτοποδήλατα, τα μηχανάκια είναι το ελιξήριο της ζωής, μια διαρκής πηγή θετικής ενέργειας και ευχαρίστησης.

Το μυστικό αυτό φαίνεται να γνωρίζει καλύτερα απ’ οποιονδήποτε άλλο η κυρία Luisa Zappitelli που γεννήθηκε το 1911 και στην ηλικία των 106 ετών είναι η μεγαλύτερη αναβάτης Vespa στην Ιταλία, αλλά και εκπρόσωπος δράσεων οδικής ασφάλειας στη γειτονική χώρα.

Η κυρία Zappitelli δηλώνει πάντα έτοιμη, αν όχι να οδηγήσει τη Vespa της, να συμμετέχει και να μεταδώσει σε εκδηλώσεις, μηνύματα ευαισθητοποίησης σχετικά με τη χρήση του κράνους και τον σεβασμό στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Η γιαγιά-Luisa που είναι μια ζωντανή διασημότητα στην πόλη της, την Città di Castello (ανάμεσα σε Περούτζια και Σαν Μαρίνο) βραβεύθηκε πρόσφατα από σημαντικούς φορείς του κράτους και της βιομηχανίας των δύο τροχών, για την προσφορά της.

Αποτελεί την μασκότ του Vespa Club της πόλης της και είναι πάντοτε παρούσα στις εκδηλώσεις του κλαμπ, που γίνονται γύρω από τα σκούτερ και όχι μόνο.

Μετά την πρόσφατη βράβευσή της δήλωσε “Ελπίζω ότι αυτή η αναγνώριση και οι βραβεύσεις που έχετε κάνει σε προσωπικότητες της χώρας να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των γονέων, των εκπαιδευτικών, των ενηλίκων και των νέων που χρησιμοποιούν σκούτερ, μοτοποδήλατα και μοτοσυκλέτες για πρώτη φορά, ώστε να σέβονται τους κανόνες του δρόμου”.

Η κυρία Luisa Zappitelli οδήγησε πρώτη φορά Vespa τη δεκαετία του ’50, άρα βρίσκεται κοντά στο θρυλικό σκούτερ και τους δύο τροχούς για παραπάνω από έξι δεκαετίες!

Το να ζήσει κάποιος μετά τα 100 χρόνια είναι από μόνο του ένας τεράστιος στόχος, το να συνεχίσει να οδηγεί δυο τροχούς μετά τα 100 είναι απλά αδιανότητο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ