fbpx

LIT C-1: ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

To κλειστό επαναστατικό σκούτερ

 Την ευελιξία ενός σκούτερ με την προστασία από τα φαινόμενα της φύσης και την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου. Τα παραπάνω πρέπει να είναι το άγιο δισκοπότηρο της αυτοκίνησης και της μοτοκίνησης. Ποιος βέβαια θα τα ήθελε και ποιος όχι, είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία. Η αμερικανική Lit Motors πάντως κάνει ότι μπορεί.

Είχαμε παρουσιάσει και στο παρελθόν το Lit C1 Cargo της εταιρίας από το Σαν Φρανσίσκο (πατήστε ΕΔΩ για να το διαβάσετε), ένα όχημα που θυμίσει διαστημικό όχημα περισσότερο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσει απαρατήρητη, αφού πρόκειται για μια καινοτομία που μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό στο μέλλον. Αυτό που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι ένα βίντεο, αφού το πρωτότυπο C-1 έκανε μια επίδειξη μπροστά σε κάμερα, που κατέγραψε την παρθενική του βόλτα.

Φτιαγμένο από κομμάτια λαμαρίνας το ηλεκτρικό Lit δοκιμάστηκε από τον ίδιο τον ιδρυτή της εταιρίας, τον Daniel Kim. Πρώτα έκανε όπισθεν και μετά έστριψε για να ξεκινήσει τη βόλτα του πάνω στο “σκούτερ” που ισορροπεί μόνο του και χρησιμοποιεί μπροστινή ανάρτηση με ψαλίδι και συνδέσμους, κάτι σαν το Tesi της Bimota – αν θυμούνται οι παλαιότεροι.

 Το σύστημα που ισορροπεί το όχημα είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και το σταθεροποιεί γυροσκοπικά, κρατώντας το όρθιο ακόμα κι όταν σταματήσει. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε βέβαια να δούμε τη συμπεριφορά του C1 καθώς στρίβει σε υψηλότερες ταχύτητες.

Σύμφωνα με την εταιρία το Lit C1 θα κυκλοφορήσει το 2013 στην Αμερική και θα μπει στην παραγωγή το 2014, με την τιμή του να κυμαίνεται από 12 μέχρι 18 χιλιάδες ευρώ. Θα σας κρατούμε ενήμερους για αυτό το πολύ ενδιαφέρον concept scooter, που ελπίζουμε να πετύχει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ