fbpx

KOBOT: ΤΟ ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ SCOOTER

Παρκάρει σε 1 τετραγωνικό μέτρο

Ένα πτυσσόμενο σκούτερ που δέχεται διαταγές από smart phone εντυπωσίασε τους θεατές του Tokyo Motor Show. Το Kobot είναι ένα τρίτροχο, μονοθέσιο σκούτερ που μπορεί να αποθηκευτεί μετά τη χρήση του σε χώρο ενός τετραγωνικού μέτρου. Η τελική του φτάνει τα 30 χ.α.ω και η κατασκευάστρια εταιρία του Kowa Tmsuk ελπίζει ότι το ηλεκτρικά κινούμενο “σκούτερ” θα αποδειχθεί ιδανικό για τις μποτιλιαρισμένες μεγαλουπόλεις, χωρίς να συμβάλλει στην ατμοσφαιρική τους ρύπανση.

“Είναι ένα ρομπότ που μπορείτε να οδηγάτε”, λέει ο Γιοίτσι Τακαμότο πρόεδρος της Tmsuk, μιας εταιρίας που στο παρελθόν ασχολείτο με ρομπότ σχεδιασμένα για ιατρική χρήση και για διασώσεις σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Ο αναβάτης/οδηγός χρησιμοποιεί ένα smart phone για να δώσει εντολή στο Kobot να διπλώσει τον (διπλό) πίσω τροχό και τη σέλα, μέσα στο κυρίως σώμα του σκούτερ όταν αυτό δεν χρησιμοποιείται, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο σε πόλεις όπως το Τόκιο, όπου οι χώροι πάρκινγκ είναι “είδος υπό εξαφάνιση”.

Ο πρόεδρος της Kowa Tmsuk δηλώνει ότι η εταιρία του σκοπεύει να έχει έτοιμα τα σκούτερ μέχρι την επόμενη Άνοιξη. Το σώμα του Kobot είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιούνται στα Boeing 787 Dreamliner, υλικό που προσφέρει μικρότερο βάρος και αντοχή, αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια για τον αναβάτη του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΚOBOT ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ