fbpx

KLD: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΩΝ

Αγαπητή… νανοτεχνολογία

 Η εταιρία KLD Energy Technologies παρουσίασε έναν πρωτοποριακό ηλεκτρικό κινητήρα, που όμως δεν είναι καθόλου ίδιος με τους άλλους. Το σύστημα της αμερικάνικης KLD περιλαμβάνει έναν κινητήρα, μια μπαταρία και μια μονάδα ελέγχου και σύμφωνα με την εταιρία επιτυγχάνει ταχύτητες άνω των 160 χ.α.ω!

Η τεχνολογία αυτή είναι ικανή να πετυχαίνει την παραπάνω επίδοση χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων και ήδη δοκιμάζεται στην πράξη στη Μαλαισία. Δεν πρόκειται για προϊόν που απευθύνεται άμεσα στο κοινό, αλλά σε κατασκευάστριες εταιρίες που θέλουν να δημιουργήσουν μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα ή σκούτερ, με την KLD να προσφέρει ένα πλήρες κιτ με κινητήρα, μονάδα ελέγχου και μπαταρία, έτοιμα για τοποθέτηση. Ο κινητήρας διατίθεται για τοποθέτηση στον πίσω τροχό, έχει διάμετρο 296mm και ζυγίζει 22 kg, σύστημα αερόψυξης και ανάκτησης της ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τους ηλεκτρικούς κινητήρες Brushless, κάτι που θα αλλάξει με την έλευση της τεχνολογίας KLD, η οποία προσφέρει μια νέα πλήρη διάταξη για κίνηση με ηλεκτρισμό. Ο κινητήρας της KLD είναι ο μοναδικός κινητήρας που χρησιμοποιεί τις μαγνητικές ιδιότητες νανοκρυσταλλικών υλικών επιτρέποντας υψηλότερες συχνότητες περιστροφής από τους συμβατικούς ηλεκτρικούς κινητήρες, ενώ καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, άρα η μπαταρία διαρκεί περισσότερο. Οι πρώτες μετρήσεις μιλούν για ταχύτητες άνω των 100 χ.α.ω και αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων, χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων φυσικά, με σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και stop-and-go, όταν το σκούτερ βρίσκεται σε στάση.

Ο ιδρυτής, και πρόεδρος της KLD, Christian Okonsky, δηλώνει ότι “η τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων δεν έχει αλλάξει εδώ και 100 χρόνια”, για να συνεχίσει, “το δικό μας σύστημά αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο τεχνολογικό βήμα που είναι διαφορετικό και αποδοτικότερο σε σημαντικούς τομείς. Είναι ένα τεχνολογικό επίτευγμα που καθιστά τους ηλεκτρικούς κινητήρες συγκρίσιμους, άν όχι καλύτερους, από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε τομείς επιδόσεων, αποτελεσματικότητας, συντήρησης, εκπομπών ρύπων και συνολικού κόστους.

Μονάδα ελέγχου, κινητήρας, μπαταρία

Μπαταρία, κινητήρας, μονάδα ελέγχου

Με έδρα το Όστιν του Τέξας, η KLD Energy Technologies έχει σαν σκοπό να εξελίξει πρωτοπόρες τεχνολογίες, που είναι συγχρόνως προσιτές στο κοινό. Η εταιρία ειδικεύεται στην έρευνα, την εξέλιξη και την εμπορική εκμετάλλευση προηγμένων τεχνολογιών, που έχουν γίνει αποδεκτές παγκόσμια.

Σύμφωνα με τις στατιστικές οι αναλυτές υπολογίζουν ότι 140 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες και σκούτερ θα πουληθούν παγκοσμίως στα επόμενα έξι χρόνια, αρκεί να προσφέρουν υψηλή σχέση τιμής/απόδοσης. Με δεδομένη αυτή την σχέση η τεχνολογία KLD θα παρουσιαστεί πάνω σε σκούτερ στην Μαλαισία, μέχρι το τέλος του χρόνου από την εταιρία Eclimo. Η Eclimo είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες που έχουν άδεια από την Μαλαισιανή κυβέρνηση να κατασκευάζουν ηλεκτρικά δίτροχα, ως μέρος του εθνικού προγραμματισμού για την προώθηση της “καθαρής μετακίνησης. Η εταιρία αναμένεται να πουλήσει 40.000 σκούτερ εφοδιασμένα με αυτή την τεχνολογία.

Eclimo EB25

Eclimo EB25

Η KLD έχει υπογράψει συνεργασία επίσης με την κινεζική Zhejiang Qianjiang Motorcycle Co. Ltd, που κατασκευάζει τα προϊόντα της KLD. Η εταιρία Qianjiang, με βάση την Wenling, στην επαρχία Zhejiang, της Κίνας (διαβάστε περισσότερες πληροφορίες πατώντας ΕΔΩ ) είναι ένας από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής μοτοσυκλετών και κινητήρων στον κόσμο, με εξαγωγές σε 100 χώρες. Κατασκευάζει εκτός των άλλων τα σκούτερ Keeway και είναι ιδιοκτήτρια της Benelli.

ECLIMO EB25: Φτιαγμένο στη Μαλαισία, με τελική 160 χ.α.ω, σύμφωνα με την εταιρία

ECLIMO EB25: Φτιαγμένο στη Μαλαισία, με τελική 160 χ.α.ω, σύμφωνα με την εταιρία

Η τεχνολογία της KLD είναι επίσης σημαντική και για άλλες βιομηχανίες, αφού μπορεί να βρει εφαρμογές σε κινητήρες υψηλής ροπής όπως περονοφόρα, ασανσέρ, κυλιόμενες σκάλες, air condition, αντλίες, αλλά τετράτροχα και ανεμογεννήτριες.

Το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας υπολογίζει ότι το 50% της ενέργειας του πλανήτη καταναλώνεται από ηλεκτροκινητήρες και σύμφωνα με άλλες πηγές μια βελτίωση της τάξης του 10% στην αποτελεσματικότητα των ηλεκτροκινητήρων θα μειώσει παγκόσμια το κόστος της ενέργειας κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια, πέρα από την σημαντική μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα, δηλαδή της ατμοσφαιρικής μόλυνσης. 

Ο κινητήρας της KLD χρησιμοποιεί τεχνολογία νανοκρυστάλλων

Ο κινητήρας της KLD χρησιμοποιεί τεχνολογία νανοκρυστάλλων

Πηγή: www.kldenergy.com