fbpx

HONDA X-ADV: Ανάκληση μοντέλων 2017 και 2018

Υψηλές θερμοκρασίες και σύστημα DCT

Ανάκληση για λόγους ασφαλείας έχει ανακοινωθεί από τη Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας που έχει να κάνει με μπλοκάρισμα της λειτουργίας του διπλού συμπλέκτη των Honda X-ADV 750 κάτω από συγκεκριµένες συνθήκες λειτουργίας του κινητήρα.

Είχαμε δοκιμάσει την Honda X-ADV 750 όχι μία αλλά τρεις φορές εδώ στο Scooternet τα τελευταία χρόνια και η αλήθεια είναι ότι μετά από πολλά χιλιόμετρα και μόνο στο τελευταίο μοντέλο που δοκιμάζαμε, για μια και μόνο φορά, επιστρέφοντας από την φωτογράφιση είχαμε αντιμετωπίσει πρόβλημα, με τον κινητήρα να γυρνάει αυτόματα σε κατάσταση safe mode.

O διπλός συμπλέκτης δεν λειτουργούσε με αποτέλεσμα να μένει η πρώτη ταχύτητα στο σασμάν και να μην αλλάζει. Συνέβη όμως μία και μόνο φορά, κι έτσι το θεωρήσαμε τυχαίο.

Πριν από μερικές μέρες έγινε όμως η ανακοίνωση της Γενικής Γραµµατείας Βιοµηχανίας που ανακοινώνει ότι η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσηµος εισαγωγέας και διανοµέας των µοτοσυκλετών Honda στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης των Honda Χ-ADV750 (Κωδ. Μοντ: RC95) ετών 2017 και 2018.

Η ανάκληση αφορά σε 240 δίκυκλα, µε ηµεροµηνίες κατασκευής συγκεκριµένων αριθμών πλαισίων από 26.1.2017 έως 4.10.2018.

Σύµφωνα µε τον κατασκευαστή, κατά τη διάρκεια οδήγησης µε χαµηλή ταχύτητα για µεγάλο χρονικό διάστηµα, ενδέχεται η θερµότητα που παράγεται από τον κινητήρα σε συνδυασµό µε τις υψηλές θερµοκρασίες του περιβάλλοντος να αυξήσουν τη θερµοκρασία της Ηλεκτρονικής Μονάδας Ελέγχου του Κιβωτίου ∆ιπλού Συµπλέκτη (PCM), µε αποτέλεσµα να µειωθεί η τάση τροφοδοσίας προς τους αισθητήρες των πρωτευόντων αξόνων, να ανάψει η προειδοποιητική λυχνία του κινητήρα και να ενεργοποιηθεί η ασφαλής λειτουργία, όπου δεν είναι δυνατή η αλλαγή σχέσης.

Αυτό ακριβώς είχε συμβεί και στη δική μας περίπτωση: τη μέρα της φωτογράφισης υπήρχε πολλή ζέστη στην ατμόσφαιρα και το 750 είχε υποχρεωθεί να κινείται αργά για πολλή ώρα (πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη δοκιμή).

Μέχρι στιγµής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτηµένα συνεργεία Honda ώστε να γίνει αντικατάσταση των ελαττωµατικών ανταλλακτικών µε νέα βελτιωµένα, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε την Τεχνική ∆ιεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στα τηλέφωνα 210 3483300 µε το Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή µέσω e-mail στη διεύθυνση: [email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ