fbpx

HONDA SCOOTER ME 4 ΤΡΟΧΟΥΣ: ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΑΤΕΝΤΑ

Γιατί τρεις; Βάλε τέσσερις!

Σε αποκλειστικό άρθρο η γαλλική ιστοσελίδα Motor-infos.com παρουσιάζει το 4τροχο σκούτερ που πατεντάρισε πρόσφατα η Honda στο ανάλογο γραφείο πατεντών της Ιαπωνίας, δείχνοντας σαφώς ότι υπάρχει ενδιαφέρον για περεταίρω διερεύνηση του θέματος.

Δεν πρόλαβαν να πατεντάρουν οι άνθρωποι της Honda το τρίτροχο maxi scooter τους τον Ιανουάριο (πατήστε εδώ) και τώρα έρχεται η σειρά του 4τροχου! Ο ιαπωνικό γίγας των δύο τροχών αν μη τι άλλο, “ψάχνεται” κι αν αυτό σας φαίνεται τραβηγμένο τότε ρίξτε μια ματιά στα σχέδια που κυκλοφόρησαν από τη γαλλική ιστοσελίδα. Μετά το Quadro4 με τους 4 τροχούς, υπάρχει περίπτωση να δούμε να μπαίνει στο παιχνίδι και η Honda;

Clip_3 Clip_4Clip Clip_5

Το μηχανολογικό σχέδιο μοιάζει να βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα των NC 750 Integra, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο, αφού οι κύλινδροι του κινητήρα είναι πιο όρθιοι, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι η Honda μπορεί να δοκιμάζει και τετρακύλινδρο κινητήρα (!) σε αυτό το πλαίσιο.

Η ανάρτηση με τα διπλά παραλληλόγραμμα ψαλίδια και η μονή ανάρτηση μπροστά συνδυάζονται με μονή ανάρτηση πίσω, με τους τροχούς να είναι κοντά ο ένας στον άλλον (σε αντίθεση με το Quadro στο οποίο είναι πιο απομακρυσμένοι) και η κίνηση στους τροχούς μεταφέρεται με άξονες. Το σκούτερ θα μπορεί να παίρνει κλίσεις αφού οι αναρτήσεις θα του επιτρέπουν να γέρνει στις στροφές.

Θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Yamaha

Aπό τη Yamaha το περιμέναμε (το 4τροχο σκούτερ), από τη Honda θα το βρούμε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ