fbpx

HONDA PCX 150: ΤΑΪΛΑΝΔΕΖΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

PCX, με υπογραφή

 Με ένα διαφορετικό όνομα και με ελαφρά πολυτελέστερη εμφάνιση κυκλοφορούν τα Honda PCX 150 στην Ταϊλάνδη, μια χώρα και μια αγορά που καθόλου ασήμαντη δεν είναι για την Honda. Η εταιρία έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις στη χώρα, τροφοδοτώντας με προϊόντα, όχι μόνο την ευρύτερη περιφέρεια της Ν. Α. Ασίας, αλλά και την παγκόσμια αγορά. 

H Honda Tαϊλάνδης δεν είναι ένα τυχαίο εργοστάσιο, ούτε για μια θυγατρική που δημιουργήθηκε πρόσφατα από τη Honda Ιαπωνίας για να εξυπηρετήσει απλά την ντόπια αγορά.

Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση που ξεκίνησε με την εισαγωγή δικύκλων το 1964, το 1965 πέρασε στη δημιουργία εργοστασίου, που κατασκεύαζε εξαρτήματα αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, αλλά και συναρμολόγησης αυτών. Έκτοτε έχουν δημιουργηθεί έξι ακόμα θυγατρικές γύρω από τα προϊόντα της μεγάλης γιαπωνέζικης εταιρίας, με τεράστιο κύκλο εργασιών.

“Μy Journey, My Signature” δηλώνει στις προωθητικές της ενέργειες η Honda Ταϊλάνδης για το Honda PCX 150, που παράγεται στο εργοστάσιο της Honda που βρίσκεται στη χώρα και πρόσφατα, πριν από μερικούς μήνες, αποφασίστηκε να μεταφερθεί η παραγωγή του στο ιταλικό εργοστάσιο της Honda στην Atessa.

Η Honda δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν τα PCX θα παράγονται μόνο στην Ιταλία ή αν θα παράγονται και στην Ταϊλάνδη, με τη δεύτερη εκδοχή να είναι πιθανότερη, αφού το ταϊλανδέζικο εργοστάσιο πρέπει να προμηθεύει, όχι μόνο τη μεγάλη τοπική αγορά, αλλά και τις ανάγκες των γύρω ασιατικών κρατών. 

Το ταϊλανδέζικο PCX φέρει ανάγλυφο σήμα στο φέρινγκ του που αναγράφει “Μy Signature” και χρησιμοποιεί πολύ ταιριαστές διχρωμίες, στο άσπρο και το μαύρο μοντέλο, αφού τα εσωτερικά πλαστικά και η σέλα είναι χρώματος βυσσινί ή “σκοτωμένου κόκκινου” όπως θα έλεγε ένας άνθρωπος της μόδας. Ίδιου χρώματος είναι και τα πλαστικά της περιοχής του δαπέδου, δημιουργώντας έτσι μια πιο πολυτελή εικόνα στο καθημερινής μετακίνησης σκούτερ.

Το Honda PCX 150 είναι ένα σκούτερ το οποίο έχει κάνει έντονα αισθητή την παρουσία του και στη δική μας αγορά, πετυχαίνοντας πολύ καλές πωλήσεις, αμέσως μετά τον ερχομό του μέσα στο 2012 (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις πωλήσεις του στην Ελλάδα)

Για λόγους περαιτέρω υποστήριξης μέσα στον ιστότοπο της Honda Ταϊλάνδης, μπορεί να βρει κάποιος και το ηλεκτρονικό PCX Club, όπου οι ιδιοκτήτες των συμπαθών και οικονομικών σκούτερ μπορούν να επικοινωνήσουν, να συζητήσουν και να ενημερωθούν στα κοινά ενδιαφέροντά τους. Το εύρος των συζητήσεων είναι αρκετά μεγάλο μάλιστα και ξεκινάει από τεχνικές ερωτήσεις και όπως είδαμε, φτάνει μέχρι ενημερώσεις για το πως χρησιμοποιούν τα καφτάνια-μαντίλες οι γυναίκες ανά τον κόσμο: “… στην Περσία, στην Κίνα… κ.λπ.”. Υπάρχουν κι αυτά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ