fbpx

HONDA NM4 VULTUS, 2018: Επέστρεψε!

Ένα, εναντίον όλων

Ενάντια σε όλες τις προβλέψεις το Honda NM4 Vultus επέστρεψε στην αγορά, σαν μοντέλο 2018. Η αναβίωση του υβριδικού scooter, έγινε στην αγορά των ΗΠΑ, όπου επανέρχεται μετά από απουσία ετών.

Το Honda NM4 Vultus έκανε μεγάλη εντύπωση το 2014 που παρουσιάστηκε στην αγορά των σκούτερ, κυρίως λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής του που – μέσω των “αιχμηρών πλαστικών” του – μετέφερε, εκτός των άλλων, και μια ιδέα αεροπλάνου stealth.

Σε όποιες αγορές κατέφτασε για πώληση αυτό το, πρωτότυπου σχήματος, σκούτερ έμεινε στις εκθέσεις για λιγότερο από ένα χρόνο … ένα πραγματικά σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικά για ένα μοντέλο που ευελπιστούσε να πείσει το κοινό για την κομιξ-άδικη εμφάνισή του.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μίλησαν για “αγνώστου ταυτότητας δίτροχο αντικείμενο”, ενώ πρέπει να θυμίσουμε ότι η Honda έχει προϊστορία στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο προγονός του Vultus oνομαζόταν DN-01, κατάφερε να φτάσει μάλιστα και στην Ελλάδα, όπου ελάχιστα κομμάτια πουλήθηκαν.

Το Vultus δεν εισήχθη ποτέ στην Ελλάδα, αλλά να τώρα που οι Αμερικανοί δίτροχοι συνάδελφοί μας θα έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και σε όποιους αρέσει να το αγοράσουν κιόλας.

Ήδη έχει ανακοινωθεί η επιστροφή του στην αγορά και ο ερχομός του το 2017 στην αγορά των ΗΠΑ. Η ιστοσελίδα της Honda USA ανακοινώνει την τιμή του στα 11.299 δολάρια.

Το Honda NM4 Vultus παραμένει ίδιο και σαν κατασκευή χρησιμοποιεί την πλατφόρμα NC750D Integra με τον δικύλινδρο σε σειρά, 8βάλβιδο κινητήρα να είναι 670 κυβικά εκατοστά. 

Να υποθέτουμε ότι αυτή η κίνηση από πλευράς εταιρίας στην Αμερική γίνεται μετά από το πέρασμα του μεταλλαγμένου, εντυπωσιακού Vultus από τον κινηματογράφο, με την βοήθεια της Σκάρλετ Γιόχανσον, στην ταινία “Το Φάντασμα στο Κέλυφος” (“Ghost in the Shell”);

Αυτό είναι το Χολιγουντιανό Honda NM4 Vultus που έπαιξε στο Ghost in the Shell

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ