fbpx

Honda Barbara: Ιταλικό “γυμνό” concept scooter

Ενθύμιο των ’80s

Η Honda εκθέτει ένα πρωτότυπο custom σκούτερ, κατασκευασμένο σε συνεργασία με την Motocicli Audaci στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, υπό το βλέμμα της φιλοσοφίας «I do with my mind / I think with my hands», μιας έκθεσης που λέγεται “Tavolara Pavilion”, και είναι αφιερωμένη στη δεξιοτεχνία και το design.

Πρωταγωνίστρια της Honda στην έκθεση, όσον αφορά τα σκούτερ θα είναι ένα απογυμνωμένο” σκούτερ, βασισμένο στο πρώτο maxi scooter της Honda και του κόσμου, του CN 250, που έκανε επανάσταση όταν παρουσιάστηκε, στη δεκαετία του ’80.

Το Honda CN 250 με τις μεγάλες σέλες και τους χώρους του είχε κάνει πολύ καλή εμπορική πορεία στην Ιταλία και θεωρείται από τα πιο πετυχημένα σκούτερ όλων των εποχών.

Το custom, πρωτότυπο Barbara έχει δημιουργηθεί από συνεργάτη του κέντρου Έρευνας και Σχεδίασης της Honda στη Ρώμη (που είναι υπεύθυνο σχεδιασμού για αρκετά μοντέλα παραγωγής).

Το Honda Βarbara έχει μια νότα της δεκαετίας του ’50, τότε που εμβληματικά σκούτερ (όπως οι Lambretta για παράδειγμα) ήταν “εξωσκελετικά”, με εμφανές το πλαίσιο, χωρίς καπάκια δεξιά-αριστερά.

Ειδικά το μπροστινό σύστημα του Barbara, αλλά και οι μικροί τροχοί και οι λεπτομέρειες στo τούνελ με τα λουλούδια, το χρώμα του σωληνωτού πλαισίου και της σέλας, η ξύλινη λεπτομέρεια στις σωλήνες που κατεβαίνουν από το λαιμό, όλα φέρνουν στο μυαλό παλαιότερες δεκαετίες.

Honda CN 250 1986

Η μεγάλη, δερμάτινη σέλα, το αμερικανο-κάστομ laid-back, το συνολικό “χαλαρό” στυλ με το τσοπεράδικο ψηλό τιμόνι από την άλλη, μας περνάει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού σε μια φιλοσοφία “american surfer”.

Mια πολύ έξυπνη μετατροπή που έκανε ένα συντηρητικής εμφάνισης σκούτερ… αστεράκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ