fbpx

HONDA: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ADVENTURE SCOOTER

Κι ένα για το χώμα

Μετά την εμφάνιση της πολυαναμενόμενης Africa Twin, η Honda μπορεί το μέλλον να επιφυλάσσει και ένα αντίστοιχο σχήμα σε σκούτερ. Τα πρώτα σχέδια ενός Adventure scooter διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Υβριδικού τύπου φαίνεται ότι θα είναι ένα από τα επόμενα σκούτερ της Honda στην Ασία, σύμφωνα με σκίτσο που δημοσιεύθηκε στην μοτο-ειδησεογραφική βρετανική ιστοσελίδα CN). Ένα αυτόματης μετάδοσης σκούτερ με επιρροές από μοτοσυκλέτες για χρήση χώματος.

Ένα scooter “παντός εδάφους” δεν είναι νέα ιδέα, αφού στο παρελθόν και στην Ελλάδα κυκλοφορούσαν παρόμοια στη δεκαετία του ’90. Θυμηθείτε τα δημοφιλή Piaggio Typhoon 80-125, τα Aprilia Rally 50, Malaguti Crosser κ.λπ. Σήμερα μόνο τα Yamaha BW’S και SYM Crox υπάρχουν στην αγορά για να θυμίζουν την κατηγορία.

Honda Adventure Scooter

Κάτι ανάμεσα σε Vision και σε MSX θα είναι το σκουτεράκι που θα παρουσιαστεί από τον Νο1 κατασκευαστή στον κόσμο, θέλοντας να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα μοντέλα του ανταγωνισμού, όπως για παράδειγμα το Yamaha TTX 115i Adventure, που τόσο δημοφιλές είναι στην Ταϊλάνδη.Από το Vision θα δανείζεται τον απλό και αξιόπιστο, φιλικό κινητήρα και από το MSX (ένα μικρό μοτοσυκλετάκι που θεωρείται το Dax της εποχής μας) το πιρούνι που είναι ανάποδο.

Κι έτσι το νέο scooter θα μπορεί να πατάει και λίγο χώμα χωρίς φόβο να χτυπήσουν τα σωθικά του κάτω απο τον κινητήρα. Έχει γυμνό τιμόνι και προστατευτικές χούφτες στα άκρα του, αλλά και ψηλό φτερό στον μπροστινό τροχό. Ένα χωμάτινο Scooter Adventure με 14άρηδες τροχούς και τρακτερωτά λάστιχα, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εμφανιστεί, είτε σαν πρωτότυπο, είτε σαν μοντέλο παραγωγής… αν ευσταθούν οι πηγές πληροφόρησης από την Ασία βεβαίως. Αν διαθέτει μάλιστα μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων όπως καταλαβαίνετε θα είναι και ιδανικό για τους ελληνικούς δρόμους!

Honda 90

Honda EZ 90 Cub, του 1991, αυτόματο με δίχρονο κινητήρα, μονό αμορτισέρ και τελική μετάδοση με αλυσίδα, για χρήση αποκλειστικά στο χώμα

Εμείς βέβαια πρέπει να θυμηθούμε ότι η Honda ήταν η εταιρία που είχε τολμήσει ήδη από τη δεκαετία του ’90 (1991-1996) να φτιάξει ένα αυτόματο on/off σκουτεράκι που όμως ήταν μόνο για χρήση εκτός δρόμου, για παιχνίδι περισσότερο και κυρίως για την αγορά των ΗΠΑ. Ονομαζόταν Honda EZ-90 Cub (EZ=easy, εύκολο) είχε “διαστημική”, φουτουριστική εμφάνιση, ήταν καλυμμένο όλο με πλαστικά κομμάτια και φορούσε ένα χαρακτηριστικό, κεντρικά τοποθετημένο, μονό αμορτισέρ στον πίσω τροχό. Ήταν ελαφρύ, εύκολο στη χρήση και “οικογενειακής διασκέδασης” σύμφωνα με την εταιρία.

Ο κινητήρας ήταν δίχρονος, 90άρης, με βαλβίδα reed, αυτόματη μετάδοση και είχε τελική μετάδοση με γρανάζια. Ήταν κρεμαστός κάτω από ένα σωληνωτό πλαίσιο με μονή ραχοκοκκαλιά και είχε εκκίνηση με μίζα. Μπροστά, στο ρύγχος του διέθετε κι ένα μικρό αποθηκευτικό χώρο. Ενδιαφέρον ε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ