fbpx

HDX3: ΕΝΑ SH ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ

Για συνανθρώπους με κινητικά προβλήματα

Η μετακίνηση για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα – που είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι – ήταν μέχρι σήμερα ένα πρόβλημα που λυνόταν σχεδόν αποκλειστικά με τη χρησιμοποίηση αυτοκινήτου. Τώρα όμως υπάρχει ακόμα μία επιλογή, που έχει να κάνει μάλιστα με τα αγαπημένα μας και δημοφιλή… σκούτερ.

Δύο τροχοί πίσω και πλατφόρμα στη μέση, η οποία χωράει το αναπηρικό καροτσάκι

Το εγχείρημα είναι προϊόν του Enrico Battistini, ενός φανατικού δικυκλιστή που είναι υπεύθυνος για την εταιρία “Hyper Division – Mobility Motorcycles” και των πρωτότυπων της σκούτερ. “Δημιούργησα ένα όχημα που απευθύνεται σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή παραπληγικούς. Δίνει μεγάλη κινητικότητα σε αυτούς που υποχρεώνονται να κινηθούν με καροτσάκι. Το πιο σημαντικό του χαρακτηριστικό είναι ότι η ράμπα κατεβαίνει στο ύψος του εδάφους και το ανέβασμα του καροτσιού μπορεί να γίνει χωρίς βοήθεια άλλου ανθρώπου. Το καροτσάκι μάλιστα “κλειδώνει” σε συγκεκριμένη θέση πάνω στην πλατφόρμα”, δηλώνει ο Battistini και είμαστε σίγουροι πως πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκουν πάνω στο HDX3 το σκούτερ των ονείρων τους.

Ο Battistini άφησε σχεδόν ανέγγιχτο το μπροστινό κομμάτι ενός Honda SH 150, και χώρισε στα δύο το πίσω του μέρος, βάζοντας έναν τροχό σε κάθε άκρο. Στο μέσον δημιούργησε μια πλατφόρμα με ράμπα, που χωράει ένα αναπηρικό καροτσάκι.Το HDX3 είναι εφοδιασμένο με έναν συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτρικό για χρήση σε πεζόδρομους.

Μοιάζει με μικρή άμαξα ιπποδρομιών και είναι μεγαλύτερο από ο συνηθισμένο Honda SH, που όμως έχει σαφή πλεονεκτήματα – είναι στενότερο – από ένα αυτοκίνητο. Το σκούτερ βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης τύπου από το αρμόδιο ιταλικό υπουργείο και στόχος του Battistini είναι να κρατήσει την τιμή χαμηλά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο  www.hyperdivision.it