fbpx

SCOOT COUPE: ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΜΕ 3 ΤΡΟΧΟΥΣ

Μετακίνηση με “ότι να ‘ναι”

Με τις τιμές της βενζίνης να ανεβαίνουν διαρκώς και τον κόσμο να ψάχνει διαρκώς για νέες εναλλακτικές – εκτός των σκούτερ βεβαίως, που είναι η απόλυτη λύση – πολλά θα δουν τα μάτια μας στο μέλλον.

Είναι κουπέ, είναι και βαμμένο σε ωραίο, “διακριτικό” χρώμα…

Θυμιζει λίγο σκούτερ και λίγο μπανιέρα…

Κάθε τρέλα και “έμπνευση” θα κυκλοφορήσει, συνήθως σε μικρή κλίμακα, διαφημίζοντας βεβαίως ότι αν την προτιμήσουμε  “η ζωή μας θα γίνει οικονομικότερη, καλύτερη” κ.λπ., με έμφαση στο “οικονομικότερη” πλέον… Αυτό το τρίκυκλο κυκλοφόρησε στους αμερικάνικους δρόμους και ονομάζεται “Scoot Coupe”, χωράει δύο άτομα και μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόματους κινητήρες από σκούτερ, των 50 και των 150 κυβικών εκατοστών. Η τιμή του ξεπερνάει τα 6.000 δολάρια Αμερικής και πιάνει τα 60 χ.α.ω. Με τόσο βάρος πάντως η κατανάλωσή του θα φτάνει τα επίπεδα των αυτοκινήτων (ειδικά με τόσο μικρούς κινητήρες) και οι ιμάντες και τα υλικά τριβής του φυγοκεντρικού θα αλλάζουν κάθε 5.000 χιλιόμετρα, κάνοντάς το τελικά ασύμφορο, λέμε εμείς.

… ή μάλλον όχι μπανιέρα, τζακούζι θυμίζει πιο πολύ

Οι Αμερικάνοι πάντως που δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες λύσεις, λένε κοροϊδευτικά ότι “πιο καλά να αγοράσεις ένα παλιό μεταχειρισμένο ημιφορτηγό και να κουβαλάς ένα ηλεκτρικό αυτοκινητάκι του γκολφ στην καρότσα, για να κάνεις τις δουλειές σου στο κέντρο της πόλης, παρά αυτό”… (by Μάριος Κ.)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ