fbpx

GOVECS: ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ VECTRIX

Eπέκταση στην Πολωνία, με δεύτερο εργοστάσιο

Με ανακοίνωσή της η βαυαρέζικη κατασκευάστρια ηλεκτρικών σκούτερ Govecs ανακοινώνει την απόκτηση της αμερικάνικης εταιρίας Vectrix (που ειδικευόταν και αυτή στον ίδιο χώρο και χρεοκόπησε) και εργοστασίου της που βρίσκεται στο Wroclaw της Πολωνίας.

Η Govecs με την εξαγορά της τεχνογνωσίας και των εγκαταστάσεων της Vectrix, θα μπορέσει να τετραπλασιάσει την παραγωγή της. Η Govecs σημειώνει καλές πωλήσεις στη Γαλλία, στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρότι η κατάσταση της αγοράς ηλεκτρικών σκούτερ κρίνεται εμβρυακή.

Govecs1

Η Govecs μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ηλεκτρικών σκούτερ από τη Γερμανία εξαγόρασε την αμερικάνικη Vectrix

Vectrix3

Μαζί με την εξαγορά η Govecs απέκτησε κι ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Πολωνία

H γραμμή παραγωγής της αμερικάνικης Vectrix στο Wroclaw της Πολωνίας ήταν έτοιμη να ξεκινήσει τη συναρμολόγηση των Smart e-scooter για λογαριασμό της Daimler AG ήδη από τα μέσα του 2014 όπως είχε ανακοινωθεί. Η δραστηριότητα όμως έμεινε στα χαρτιά όταν η Vectrix χρεωκόπησε κι έτσι το smart e-scooter παρέμεινε στο επίπεδο πρωτοτύπου.

Να θυμίσουμε ότι οι πρώτες εικόνες και η επιθυμία για τη δημιουργία ενός ηλεκτροκινούμενου scooter από την μεγάλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία (στην οποία ανήκουν τα εμπορικά σήματα των Mercedes-Benz, AMG, Maybach, Smart, Fuso, Freightliner, Western Star, Setra, κ.λπ.) είχαν εμφανιστεί ήδη από το 2010.

escooter

Η Vectrix είχε συμφωνήσει με την Daimler AG να συναρμολογεί και το Smart e-scooter, κάτι που δεν συνέβη

Vectrix1

Η αμερικάνικη Vectrix διέθετε μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών σκούτερ

Vectrix5

Ανάμεσα στα σκούτερ που κατασκεύαζε η Vectrix υπήρχε και ένα μεγάλο maxi scooter

Σαν μέρος της συμφωνίας που επιτεύχθηκε, με την πώληση των περιουσιακών στοιχείων και τον εξοπλισμό της Vectrix, η Govecs αποκτά εγκαταστάσεις με μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής, στο Wroclaw της Πολωνίας.

To εργοστάσιο αυτό προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις 4.000 m2 της Govecs που βρίσκονται στο Breslau, κατά σύμπτωση, της Πολωνίας και πάλι.

Vectrix4

Mε την απόκτηση της Vectrix η Govecs ενισχύει σημαντικά τη θέση της στο χώρο των ηλεκτροκίνητων σκούτερ

Ένα από τα μελλοντικά μοντέλα της Vectrix ήταν και αυτό το 3κυκλο σκούτερ

Ένα από τα μελλοντικά μοντέλα της Vectrix (παρουσιάστηκε το 2011-12) ήταν και αυτό το 3κυκλο σκούτερ

Govecs2

Δοκιμή ηλεκτρικού σκούτερ της Govecs πριν φύγει από το εργοστάσιο

Στην ανακοίνωσή της η Govecs μιλάει για στρατηγική επιτυχία, αφού η εξαγορά αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρία να τετραπλασιάσει την παραγωγή, φτάνοντας στις 20.000 μονάδες ετησίως. Εμείς σημειώνουμε ότι η τωρινή παραγωγή της γερμανικής εταιρίας φτάνει τις 1.500-2.000 μονάδες ετησίως. Η Govecs δεν αναφέρει αν θα προχωρήσει εκ νέου σε συμφωνία με την αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ή αν θα συνεχίσει την παραγωγή των scooter της Vectrix. Επίσης δεν είναι σίγουρο – μάλλον όχι λόγω χαμηλής ζήτησης/υψηλής τιμής – αν θα επανέλθει στην αγορά το μεγάλο maxi scooter με σήματα της Govecs ή της Vectrix ή αν τελικά παρουσιαστεί το τρίτροχο ηλεκτρικό σκούτερ που είχε παρουσιάσει σαν πρωτότυπο στο παρελθόν η Vectrix.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ