fbpx

ESTRELLA GALICIA TEAM: Με Vespa στην παρουσίαση!

Βέσπα, μπύρες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Όταν οι δυο επίσημοι αναβάτες της αγωνιστικής ομάδας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Moto2, Alex Marquez και Joan Mir πηγαίνουν στην παρουσίαση της ομάδας τους πάνω σε μια κλασική, παλιά Βέσπα με καλάθι. Μαντέψτε ποιος από τους δυο οδηγούσε.

Παρότι το 2017, δεν έφερε παγκόσμιο τίτλο στον Alex Marquez φέρελπι αδελφό του πολυπρωταθλητή MotoGP Marc Marquez ο Άλεξ συνεχίζει να θεωρείται ο Νο1 της ισπανικής αγωνιστικής ομάδας Estrella Galicia 0,0 Marc VDS στην κατηγορία των Moto2.

Alex Marquez

H κατηγορία αυτή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας είναι η μεσαία, ανάμεσα σε Moto3, που είναι τα “μικρά” (250άρια) και τα MotoGP που είναι τα “κτήνη” των 270+ ίππων, των 1000 cc.

Οι μοτοσυκλέτες της Moto2 είναι τετρακύλινδρες σε σειρά, 600 κυβικών, με τους κινητήρες να είναι ίδιοι για όλους τους αγωνιζόμενους και τις ομάδες, κατασκευής Honda.

Η κατηγορία έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό για αυτόν ακριβώς το λόγο: γιατί όλοι οι κινητήρες έχουν την ίδια ιπποδύναμη, η κάθε ομάδα επιλέγει πλαίσιο, αναρτήσεις και περιφερειακά και τελικά αυτό που αναδεικνύεται μέσα από αυτό το “ενιαίο” πρωτάθλημα είναι η ικανότητα του αναβάτη.

Παρότι ο 21χρονος Alex Marquez, που μετράει ήδη έναν Παγκόσμιο Τίτλο το 2014 στην κατηγορία Moto3 και συμμετέχει εδώ και τρία χρόνια στην Moto2, δεν έχει καταφέρει, όχι μόνο να κερδίζει το Πρωτάθλημα, αλλά ούτε καν να πετύχει σταθερούς τερματισμούς.

Joan Mir

Επιδεικνύει μάλιστα πολλές φορές μέσα στον αγώνα ανώριμη συμπεριφορά, με βιαστικές κινήσεις, κακή στρατηγική και φυσικά πτώσεις.

Αυτός λοιπόν ο “αστέρας” του τημ, ο Άλεξ, που συνεχίζει να είναι ο Νο1 στην ομάδα της Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, μιας από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Κι αυτός, οδηγεί τη Vespa στο διαφημιστικό βινετάκι, πηγαίνοντας για την επίσημη παρουσίαση της ομάδας.

Συνοδηγός του είναι ο Joan Mir (Xoυάν Μιρ) ένας συμπαθητικός τυπάκος 19 χρονών, που πέρσι έδειξε στη μικρή κατηγορία των Moto3 εξαιρετικές ικανότητες αλλά και στρατηγική, γράφοντας το όνομά του στην ιστορία κερδίζοντας 10 αγώνες σε μια χρονιά (!) και τον τίτλο του 2017. Αυτός είναι ο συνεπιβάτης της Vespa, δεν οδηγάει, είναι το Νο2 του team…

Εικόνα από την επίσημη παρουσίαση της ομάδας. Αριστερά ο Marquez και δεξιά ο Mir

To βιντεάκι είναι πλακατζίδικο και χαρούμενο, η αντίθεση της κλασικής Βέσπας, που κουβαλάει δυο αναβάτες με ολόσωμες αγωνιστικές δερμάτινες φόρμες και racing κράνη είναι αστείο θέαμα, ενώ αν δείτε το βίντεο θα παρατηρήσετε κι ένα σκηνοθετικό λάθος.

Οι αναβάτες αγοράζουν, για κάποιο λόγο, στο δρόμο μια γραβάτα κι μια αγκινάρα, τα οποία δεν μας λένε τι τα κάνουν τελικά.

Όσο δε για το ότι στο τέλος του video, εκεί που πίνουν μπύρα, μην παραξενευτείτε δεν προτρέπουν την μπυροποσία και την οδήγηση, η συγκεκριμένη Estrella Galicia (Εστρέγια Γαλίθια προφέρεται…) είναι χωρίς αλκοόλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ