fbpx

EΙCMA 2015, MIΛΑΝΟ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Έρχονται – τρέχοντας – τα νέα μοντέλα

Οι μέρες περνούν, ο χρόνος τρέχει. Λίγες βδομάδες μένουν μέχρι τη σημαντικότερη εκδήλωση στον κόσμο για τους δυο τροχούς, για τα σκούτερ, τις μοτοσυκλέτες, τα μοτοποδήλατα. Από τις 19 μέχρι τις 22 Νοεμβρίου οι πύλες της EICMA 2015 θα ανοίξουν διάπλατες για να δεχθούν πολλές χιλιάδες κόσμου που θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά τα νέα μοντέλα και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Σε λιγότερες από 24 μέρες η 73η Παγκόσμια Έκθεση Μοτοσυκλέτας – EICMA, θα υποδεχτεί εταιρίες, μοντέλα, εκδηλώσεις, φανατικούς και φίλους των δύο τροχών από όλο τον κόσμο στους μεγάλους εκθεσιακούς της χώρους. Η διάρκειά της είναι μόλις 4 ημέρες, από την Πέμπτη 19 έως την Κυριακή 22 Νοέμβρίου (17 και 18 είναι μέρες που προορίζονται για τον τους δημοσιογράφους και τους επαγγελματίες).

Eicma

Όπως κάθε χρόνο, το σαλόνι της EICMA πραγματοποιείται στο μοντέρνο και αχανές εκθεσιακό κέντρο Rho Fieramilano στο Μιλάνο της Ιταλίας βεβαίως. Περιφερειακές εκδηλώσεις θα γίνουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης όπως: Motolive – αφιερωμένο στα παγκόσμια πρωταθλήματα, Quad Cross, διεθνής αγώνας Sidecar Cross, διεθνής αγώνας Flat Track, συναυλίες, επιδείξεις, αλλά κυρίως θα εκτεθούν καινοτομίες, εκπλήξεις και θα καταγραφούν οι τάσεις, μέσα κι έξω από τις εγκαταστάσεις της έκθεσης.

Το σαλόνι της EICMA που είναι η πιο σημαντική εκδήλωση παγκοσμίως του χώρου κάνει τα πάντα για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των φίλων των σκούτερ και της μοτοσυκλέτας και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τεχνικών εξελίξεων και κοιτάζει το μέλλον παρουσιάζοντας αποκλειστικές πρεμιέρες νέων μοντέλων, 25 τον αριθμό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες .
Χίλιοι πεντακόσιοι περίπου εκθέτες και εταιρίες έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο σαλόνι μέχρι στιγμής, με το 60% από αυτούς να προέρχονται από χώρες εκτός Ιταλίας, από 44 διαφορετικές χώρες απ’ όλο τον κόσμο, με το 49% είναι νέοι εκθέτες ή εταιρίες που επιστρέφουν στο σαλόνι.

Clip_26

“Φέτος, για άλλη μια φορά η EICMA είναι πανέτοιμη ώστε να είναι η πλουσιότερη, η πιο ενδιαφέρουσα και η πιο πολύτιμη εκδήλωση στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Μια εξαιρετική ευκαιρία για να γιορτάσουμε τον ρόλο της στην προώθηση της ιταλικής βιομηχανίας διεθνώς” επισήμανε ο πρόεδρος της EICMA κ. Antonello Μontante.

Η ευρωπαϊκή αγορά – που έχει καταρρεύσει το 2013 στο μισό μέγεθος απ’ ότι πριν την κρίση (2007) – δείχνει σημάδια ανάκαμψης, έστω κι αν αυτό μετριέται με ένα ελπιδοφόρο +10% στο α’ 8μηνο του 2015, με την Ιταλία να σημειώνει το παρήγορο +5,6%, που οφείλεται στις βελτιούμενες πωλήσεις μοτοσυκλετών και σκούτερ άνω των 50cc.
Ο στόλος των μοτοποδηλάτων, των σκούτερ και μοτοσυκλετών που κυκλοφορούν στην Ευρώπη υπολογίζεται κοντά στα 36 εκατομμύρια, 8,5 εκ των οποίων κυκλοφορούν στην Ιταλία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κύκλος εργασιών για τους κατασκευαστές γύρω από τους δύο τροχούς που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία υπολογίζεται σε 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιπροσωπεύει το 53% του κύκλου εργασιών της ευρωπαϊκής μοτοβιομηχανίας, παρέχοντας εργασία σε περίπου 15.000 άτομα (56% των ευρωπαίων εργαζομένων σε αυτόν τον τομέα).

Εντυπωσιακός είναι και ο κύκλος εργασιών των ιταλών κατασκευαστών εξαρτημάτων και ανταλλακτικών για την αγορά δίκυκλου: 1,6 δις ευρώ (66% του ευρωπαϊκού κύκλου εργασιών), απασχολώντας 14.600 άτομα (71% των ευρωπαίων εργαζομένων σε αυτόν τον τομέα).
Από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος Αυγούστου 2015 σε όλη την Ευρώπη πουλήθηκαν 901.552 δίκυκλα (έναντι των 865.564 του 2014) με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται στην Ισπανία με 102.358 πωλήσεις.

EICMA-LOGO-neutro-vert.pos-2015-

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ