fbpx

CROSS EGYPT CHALLENGE: Ταξίδι στην έρημο με σκούτερ!

 Adventure στην έρημο με σκούτερ

Η ένατη διοργάνωση του “Cross Egypt Challenge” επιστρέφει στην Αίγυπτο, ξεκινώντας από την Αλεξάνδρεια και φτάνοντας μέχρι τον βαθύ νότο, με τους συμμετέχοντες να μην βρίσκονται πάνω σε θηριώδεις ψευδοεντούρο, αλλά… πάνω στις σέλες μικρών σκούτερ.

Το Cross Egypt Challenge είναι ένα ραλί-περιήγηση με σκούτερ και μοτοσυκλέτες που διασχίζουν τη χώρα μέσα από σκληρές συνθήκες και κακοτράχαλους δρόμους της Αιγύπτου, μια εκπληκτική και συναρπαστική εμπειρία για αναβάτες απ’ όλο τον κόσμο.

Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2011 καλύπτοντας μια συνολική απόσταση πάνω από 1.700 χιλιόμετρα από τις ακτές της Μεσογείου Θάλασσας, στο βόρειο τμήμα της Αιγύπτου, μέχρι τον ναό του Abu Simbel.

Το Cross Egypt Challenge είναι η μεγαλύτερη και πιο απαιτητική τέτοιου είδους εκδήλωση στην περιοχή, συνδυάζοντας ένα ταξίδι περιπέτειας με την περιήγηση σε ενδιαφέροντα μέρη της Β. Αφρικής.

Τα σκούτερ που χρησιμοποιούνται είναι SYM Fiddle με αερόψυκτους κινητήρες μόλις 125 κυβικών (απάντηση σε αυτούς που ρωτούν αν μπορούν να κάνουν μεγαλύτερες διαδρομές με 125άρια…)

Η διαδρομή περνάει από πόλεις, παράκτια θέρετρα, ιστορικές τοποθεσίες, αιγυπτιακές ανατολικές και δυτικές ερήμους και την κοιλάδα του Νείλου.

Διασχίζοντας την Αίγυπτο, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον αιγυπτιακό πολιτισμό και εξερευνούν διαδρομές και προορισμούς στους οποίους οι κοινοί τουρίστες δεν έχουν πρόσβαση.

Αναβάτες από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη πετούν ετησίως στην Αίγυπτο για να λάβουν μέρος στην Cross Egypt Challenge με σκούτερ και μοτοσυκλέτες.

Από τους λίγους γενναίους συμμετέχοντες το 2011, η εκδήλωση έφτασε τους 75 συμμετέχοντες από 14 διαφορετικές χώρες το 2015. Μέχρι σήμερα, έχουν λάβει μέρος αναβάτες από περισσότερες από 42 χώρες.

Το Cross Egypt Challenge 2019 θα διεξαχθεί μεταξύ 17 και 26 Οκτωβρίου 2019 ξεκινώντας από τα παράλια της χώρας, με πέρασμα από την αιγυπτιακή δυτική έρημο, για να καταλήξει στον βαθύ αιγυπτιακό νότο. Η νέα τροποποιημένη διαδρομή ανέρχεται σε 2.650 χλμ και θα ολοκληρωθεί στο διάσημο Λούξορ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.crossegyptchallenge.com, www.facebook.com/CrossEgyptChallenge 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ