fbpx

COOLTRA: Η εταιρεία scooter-sharing που κατακτά και την Ιταλία!

Δανείσου το, για να κάνεις τη δουλειά σου”

Δεν είναι τυχαίο που η Ιταλία αποτελεί δείκτη και βαρόμετρο για οτιδήποτε σχετίζεται με τα σκούτερ. Όντας από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης και με τα σκούτερ να αποτελούν εδώ και δεκαετίες αναπόσπαστο στοιχείο της ιταλικής κουλτούρας, ό,τι κι αν συμβαίνει στη γείτονα χώρα που να σχετίζεται με αυτή την κατηγορία δίτροχων είναι σημαντικότατο και έχει ειδικό βάρος. Όπως για παράδειγμα το ότι μια ισπανική εταιρία χρονομίσθωσης σκούτερ, κατακτά την ιταλική αγορά.

Η Cooltra συστάθηκε το 2006 με έδρα τη Βαρκελώνη και αποτελεί μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρία χρονομίσθωσης σκούτερ με παρουσία στην Ισπανία (φυσικά…) καθώς και στην Ιταλία, την Γαλλία και την Αυστρία.  

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η Cooltra απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρίες, με αντίστοιχα «πακέτα» προσαρμοσμένα σε κάθε ανάγκη.

Η ενοικίαση των διτροχών, έχει τρεις μορφές: με χρονομίσθωση, αν πρόκειται για μια απλή αστική μετάβαση, όπου και διατίθενται αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα σκούτερ και υποβοηθούμενα ποδήλατα, ενώ υπάρχει επίσης δυνατότητα για ενοικίαση ημερών ή και μηνών, όπου σε αυτές τις περιπτώσεις διατίθενται ηλεκτροκίνητα, αλλά και συμβατικά σκούτερ, με κινητήρες βενζίνης.

Η Cooltra προσφέρει κράνος, οδική βοήθεια, ασφάλιση, κανένα περιορισμό στα διανυθέντα χιλιόμετρα και εύκολο «κλείσιμο» με app στο κινητό για την ημερήσια χρονομίσθωση ή διαδικτυακά μέσω ειδικής φόρμας για τις ενοικιάσεις μεγαλύτερου χρόνου.

Στην Ιταλία, η Cooltra δοκιμάστηκε σκληρά το 2020 με τα λοκντάουν και τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, αλλά το 2021, με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, επανήλθε δυναμικά και αυτή την στιγμή κατέχει το 75% της αγοράς στην e-σκούτερ χρονομίσθωση.

Παράλληλα αναπτύσσεται πολύ δυναμικά στη σύναψη συμφωνιών με εταιρικά πακέτα, με την Tenitalia να αποτελεί μια από τις τελευταίες προσθήκες στην πελατειακή της βάση.

Συνολικά, η Colltra έχει εγγεγραμμένους 1.300.000 ενεργούς χρήστες (!), ενώ από τη χρήση των ηλεκτροκίνητων διτρόχων της σε έξι μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης, έχουν εξοικονομηθεί συνολικά 5.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.
Πηγή: www.cooltra.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ