fbpx

BMW C600 Sport, C650GT: Ανάκληση στις ΗΠΑ

Αντικαθιστούν τα σωληνάκια φρένων

Μια ακόμα ανάκληση έγινε στα BMW C600 Sport και BMW C650GT στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά για σωληνάκια φρένων. Η ανάκληση αφορά σε 1.953 σκούτερ, μόνο στην αμερικάνικη αγορά προς το παρόν.

Η επίσημη ανάκληση έρχεται από την BMW of North America, και αναφέρει ότι αμφότερα τα σκούτερ BMW C600 και BMW C650 μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα με τα σωληνάκια φρένων τους.

Το σωληνάκι του μπροστινού δίσκου συγκεκριμένων σκούτερ, που αφορά η ανάκληση, μπορεί να κάνει ρωγμές και να υπάρξει διαρροή υγρών.

Σύμφωνα με την BMW η αιτία του προβλήματος είναι η αντοχή του εξωτερικού προστατευτικού καλύμματος και προκαλείται όταν στρίβει επανειλημμένα το τιμόνι πλήρως αριστερά, είτε σε στροφές, είτε όταν κλειδώνει το τιμόνι.

bMW-C600Sport 2012
Η BMW αναφέρει ότι στο πέρασμα του χρόνου το προστατευτικό κάλυμμα μπορεί να φθαρεί και έτσι να οδηγήσει στην καταστροφή του ενισχυμένου μεταλλικού πλέγματος του σωλήνα. Έπειτα μπορεί να χάσει υγρά και να χαθεί η κατάλληλη λειτουργία του φρένου, οδηγώντας σε χαμηλή πίεση του συστήματος.

Οι εργασίες αντικατάστασης των ελαττωματικών εξαρτημάτων δεν θα ξεκινήσουν μέχρι τον Φεβρουάριο ώστε τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία να έχουν προμηθευτεί τα νέα σωληνάκια.

Η ανάκληση αφορά C600 Sport που έχουν κατασκευαστεί από τις 2 Αυγούστου 2012 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014 και C 650 GT που έχουν κατασκευαστεί από τις 30 Ιουλίου 2012 μέχρι τις 29 Μαΐου 2015.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί ατύχημα από σωληνάκι φρένων και η ανάκληση – αντικατάσταση γίνεται για προληπτικούς λόγους. Για τις υπόλοιπες αγορές, εκτός ΗΠΑ, όπως και στην Ευρώπη δεν έχει ανακοινωθεί από την BMW κάποια αντίστοιχη ανάκληση στα συγκεκριμένα μοντέλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ